Direct door naar content
Racerunning bij AV Startbaan in Amstelveen afbeelding nieuwsbericht

Racerunning bij AV Startbaan in Amstelveen

25 april 2018

De Racerunner is een driewiel-loopfiets waarmee kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking, die in het dagelijks leven rolstoel- of rollator gebonden zijn, zich zelfstandig (rennend of lopend) over de atletiekbaan voort kunnen bewegen. Na een succesvolle pilot in 2017 biedt AV Startbaan in Amstelveen Racerunning nu structureel aan. 

De Racerunner is een Deense uitvinding. In 2010 kwam Petra van Schie, kinderfysiotherapeut en onderzoekster aan het VUmc, in aanraking met dit sporthulpmiddel en heeft het geïntroduceerd in Nederland. In eerste instantie bij verschillende revalidatiecentra, maar later ook bij een aantal atletiekverenigingen in Nederland.

Racerunning bij de atletiekvereniging
Eén van de eerste verenigingen die Racerunning structureel in het aanbod opnam was AV Haarlemmermeer. Ook hier vond een pilot plaats die zeer succesvol bleek. In korte tijd is de groep in Hoofddorp uitgegroeid tot meer dan 10 sporters met een lichamelijke beperking. Inmiddels is Racerunning te beoefenen bij verschillende atletiekvereniging, bijvoorbeeld in Almere, Huizen, Leiden en sinds dit jaar ook in Amstelveen.

AV Startbaan
In Amstelveen wordt wekelijks getraind op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur. De training vindt plaats op de atletiekbaan en staat onder leiding van Maartje van der Weide (trainer), met assistentie van Maike Koopman (fysiotherapeute), Edmond Pasman (aanspreekpunt voor RaceRunning bij AV Startbaan) en een aantal vrijwilligers van de vereniging. Wil je meer informatie of deze sport een keer uitproberen? Neem dan contact op met deze vereniging via info@avstartbaan.nl of met de regioconsulent Aangepast Sporten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: