Direct door naar content
Wielersportbond NTFU blij met aangepast sporters bij Holland Classic afbeelding nieuwsbericht

Wielersportbond NTFU blij met aangepast sporters bij Holland Classic

07 mei 2018

Meer dan twintig handbikers en tandems deden dit jaar mee aan de Holland Classic die op zondag 6 mei werd gereden. De wielersportbond NTFU voegde dit als Special Event toe vanwege het Gelders jaar van het aangepast sporten en de campagne Gelderland sport onbeperkt. Vanaf Papendal gingen de wielrenners met een beperking samen met honderden wielrenners van start bij hét fietsevent van 2018. “Het is fantastisch dat er zoveel handbikers, tandemrijders en buddy’s meededen,”zegt Erik Tolboom van de NTFU. “Als organisatie geven wij graag ruim baan aan sporters met een beperking. Iedereen moet kunnen genieten van het wielrennen in de buitenlucht.”

Leuker met z'n allen
Op een zonovergoten 6 mei reden de deelnemers een van de drie verschillende toerroutes, een makkelijke, een pittige en een zware, of een combinatie daarvan. Onder hen Rick Bos uit Loosdrecht:  “Super dat we mee kunnen doen, dit is een goede training voor de HandbikeBattle in Oostenrijk. Het is fijn en belangrijk dat we kunnen starten bij een reguliere wedstrijd omdat het veel leuker is om dit met z’n allen te rijden!” Ook André Weijman uit Wageningen reed als voorbereiding op de HandbikeBattle. “Het was een mooie en zware tocht, met klimmetjes zoals ik nooit eerder heb gezien hier in Arnhem. Gelukkig heb ik er al behoorlijk wat trainingsuren in zitten en was het daarom goed te doen.”

Sporters met een beperking bij grote evenementen
De NTFU blikt tevreden terug. Erik Tolboom: “ Als je het enthousiasme van de deelnemers ziet is het voor ons zeker voor herhaling vatbaar. Wij juichen het toe dat sporters met een beperking zoveel mogelijk meedoen met bestaande evenementen. Hoe makkelijk en leuk kan het zijn!” Dat is precies de wens van de provincie Gelderland die dat in het sportbeleid ook stimuleert. Sander Gesthuizen van de provincie Gelderland: “Ik hoop dat andere organisatoren van evenementen het voorbeeld van de Holland Classic volgen. Kijk hoe sporters met een beperking kunnen deelnemen en geef dat ook aan in je communicatie, bijvoorbeeld op je website. Op die manier dragen we met zijn allen bij aan Gelderland sport onbeperkt!"

BMX World Cup, Frames Festival en rolstoelbasketbal
Naast de Holland Classic waren er op Papendal tegelijkertijd diverse evenementen. Zo vond de UCI BMX World Cupwedstrijd plaats, was er het culinaire Framed Festival en de Bike Expo. Als onderdeel van de World Cup BMX konden deelnemers ook genieten van een spectaculair rolstoelbasketbaltoernooi van TeamNL-spelers en werden er clinics rolstoelbasketbal door Basketballexperience NL georganiseerd.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Rolstoeltennistop komt dit jaar naar Oss voor WK

“Gamen kan op het lijstje met wat je wél kan!”

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!