Direct door naar content
Handboogschieten: ideaal voor jouw kind met autisme afbeelding nieuwsbericht

Handboogschieten: ideaal voor jouw kind met autisme

18 mei 2018

Heeft jouw kind met autisme oog voor detail en kan hij of zij goed concentreren? Dan kan handboogschieten een leuke sport zijn om uit te proberen. Een pijl in de roos schieten kan ze heel veel zelfvertrouwen geven!

Voor kinderen met autisme kan het lastig zijn om een geschikte sport te vinden. Dat is even een zoektocht waar je samen in moet duiken, maar als jullie eenmaal dé sport hebben gevonden dan kan dat veel betekenen voor jouw kind. Het is daarbij goed om te verkennen waar het talent van jouw kind liggen. Niet om de top te halen, maar omdat autisme een bepaald talent kan versterken. Met die talenten kan een bepaalde sport extra leuk zijn.

Handboogschieten is nu bijvoorbeeld bij uitstek een geschikte sport als jouw kind oog voor detail heeft en zich goed kan concentreren. Bij handboogschieten is focus op de roos namelijk heel erg belangrijk. Als jouw kind heel precies is in alles dan kan die eigenschap bij het handboogschieten goed van pas komen. Goed kunnen concentreren hoort er ook bij: luisteren naar de aanwijzingen en niet laten afleiden door andere kinderen.

Het leuke aan handboogschieten is ook dat jouw kind de sport samen doet en beleeft. Dat is dus ook goed voor de sociale vaardigheden van jouw kind. Dat kan ook een mooi resultaat zijn van handboogschieten. Het gaat dus zeker niet alleen om het scoren van punten met pijlen. Als het jouw kind lukt om in de roos te schieten dan geeft dat natuurlijk wel een enorme boost aan zijn of haar zelfvertrouwen! Dat zal jouw kind ook buiten de sport helpen in het dagelijks leven.

Je kunt met jouw kind eigenlijk bij elke vereniging terecht. Er zijn ook vereniging die speciaal zijn ingericht op handboogschieten met een beperking. Trainers en begeleiders geven hier ook extra aandacht aan kinderen met autisme of andere gedragsproblemen. Je moet dan denken aan het zorgen voor structuur in de lessen, extra uitleg, geduld en het bieden van een luisterend oor. Deze begeleiders zijn ook vooral goed in het positief coachen, want het is natuurlijk niet erg als een pijl een keer naast het bord vliegt. Een duimpje omhoog kan al voldoende zijn voor jouw kind om een goed gevoel te krijgen.

Ook voor jou is er een geschikte sport die je leuk vindt, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én waarbij je een hoop gezelligheid vindt met mede-sporters. Benieuwd welke handboogverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: