Direct door naar content
Wekelijks samen wandelen met de Wandel Challenge afbeelding nieuwsbericht

Wekelijks samen wandelen met de Wandel Challenge

11 mei 2018

De provincie Noord-Brabant wilt graag 50.000 Brabanders laten starten met bewegen. Reden genoeg voor West-Brabant om aan te sluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een laagdrempelige manier mensen een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Tijdens de Wandel Challenge West-Brabant werken mensen met én zonder diabetes binnen 20 weken aan hun conditie. Dit doen ze niet alleen, maar gezellig samen in een groep en in hun eigen omgeving.

“Wandelen om te behandelen”
Bas van de Goor van de Nationale Diabetes Challenge: “Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met u mee. We gaan wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen”.

Wandelgroepen in West-Brabant
In West-Brabant zijn er al verschillende wandelgroepen gestart. Wekelijks gaan mensen met én zonder diabetes onder begeleiding van wandeltrainers samen met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en podologen op pad. Er is nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen:

BREDA 
Belcrumwoensdag 19.00 uur
Breda Noorddinsdag en donderdag 12.00 uur
Breda Zuid - Ginnekenwoensdag 10.00 uur
Gezondheidscentrum Brederowoensdag 16.30 uur
Princenhagedinsdag 18.30 uur
  
DRIMMELEN 
Lage Zwaluwemaandag 14.00 uur
  
MOERDIJK 
Zevenbergenzaterdag 9.30 uur

 

Wil je ook meedoen met een van deze wandelgroepen? Bel dan naar: 076 - 523 35 55 of mail naar info@sportloketwestbrabant.nl .

Wil je liever zelf op pad, maar weet je niet goed waar je kan beginnen? De itunes-app 'Blokje om' kan voor jou een leuke route maken in je eigen omgeving. Je kiest zelf voor de afstand en bepaalt je eigen tempo. Binnenkort kan deze app ook door niet Iphone gebruikers worden gedownload!

Landelijk evenement

Voor deelnemers is er tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan het grote landelijke wandelevenement op 29 september te Amsterdam. Dankzij de wandelgroepen wordt er verwacht dat iedereen zeker 5 km kan lopen. Maar sommige fanatiekelingen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×