Direct door naar content
Lekker Slow Sporten in de natuur: doe ook mee afbeelding nieuwsbericht

Lekker Slow Sporten in de natuur: doe ook mee

14 mei 2018

Sinds half april is er in Lingewaard Slow Sports Extra: sportief bewegen in de natuur voor mensen met een visuele beperking. Heb je een visuele beperking, of vind je het leuk om als goedziende begeleider (buddy) met iemand mee te lopen: je bent van harte welkom. Onze ambassadeur Joke van Rijswijk, initiatiefnemer van de groep, vertelt hoe leuk meedoen is en wat je kunt verwachten.

Je fitter voelen en genieten van de natuur
"Wandelen, oefeningen doen die als balsem voor je hele lijf zijn, uitdagingen aangaan. Allemaal ingrediënten tijdens dit wekelijkse uurtje sportief bewegen in de natuur. Elke zaterdagmorgen klokslag 10.00 uur verzamelen we bij de sporthal De Bongerd in Bemmel. Onder leiding van trainster Marleen Wegh wordt er gewandeld in het mooie natuurparkje nabij de sporthal. Op verschillende plaatsen is er een stop om allerlei spier-, gewrichts- en balansoefeningen te doen. Geen overbodige luxe blijkt en dat geldt ook voor de buddy’s."     

Bewegen op je eigen niveau
"Het mooie van deze manier van bewegen is dat iedereen meedoet op zijn eigen niveau. Niemand loopt altijd voorop of bungelt altijd achteraan. Iedereen zoekt wel naar uitdagingen, zoals wandelen over een smalle brug met maar aan één kant een leuning of balanceren over een touwbrug. Na een aantal trainingen is de conditie al zoveel beter dat een stukje hardlopen in het programma is opgenomen. Geen punt als iemand hier niet aan mee kan doen, dan zorgt Marleen voor een andere uitdagende bewegingsvorm. Natuurlijk worden de kaakspieren ook getraind, want er is altijd zoveel te vertellen aan elkaar!"

Kom kennismaken!
Wilt u deze manier van bewegen ook uitproberen? Aarzel niet en meld u aan voor een gratis proefles. Voor een buddy wordt gezorgd. Neem contact op met Marleen Wegh: e-mail: info@marleenweghleefstijlcoaching.nl, tel: 06 -37 26 99 89. Of met Joke van Rijswijk, e-mail: jokevanrijswijk@xs4all.nl, tel: (026) 381 33 86.

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!