Direct door naar content
Clinic G-skaten in Heerde afbeelding nieuwsbericht

Clinic G-skaten in Heerde

16 mei 2018

In 2018 staat aangepast sporten in Gelderland in de schijnwerpers tijdens de campagne ‘Gelderland sport onbeperkt’! Want iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen met een beperking. Tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten wordt in Heerde op maandag 2 juli een speciaal G-skate onderdeel georganiseerd.

Gedurende deze dag wordt er op het officiële WK terrein in Heerde een clinic verzorgd voor skateliefhebbers met een beperking.  Op de piste van Skeelerclub Oost-Veluwe wordt onder begeleiding van ervaren instructeurs met ondersteuning van vrijwilligers uit deze vereniging een clinic gegeven aan een groep van maximaal 100 deelnemers. De activiteit is niet geschikt voor rolstoelgebruikers!  

Aansluitend op de clinic wordt er een wedstrijd verreden door acht G-skaters. Zowel de mannen als de vrouwen rijden over 1.000 meter. De deelnemers aan deze wedstrijd worden door Special Olympics uitgenodigd. Als de wedstrijd voor G-skaters erop zit, mogen alle deelnemers en hun begeleiders op de tribune plaatsnemen en de wedstrijden van de professionals bekijken.

Meer informatie over g-skaten vind je op knsb.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!