Direct door naar content
Deze speelgoedfabrikant maakt poppen met fysieke beperkingen afbeelding nieuwsbericht

Deze speelgoedfabrikant maakt poppen met fysieke beperkingen

21 mei 2018

Heb jij ooit weleens een speelgoedpop met een gehoorapparaat of een rolstoel gezien? Juist: vast niet. Het is best gek dat het aanbod van speelgoedpoppen erg eenzijdig is, terwijl kinderen zo verschillend zijn.

Er waren al langer geluiden om kinderen met een beperking vaker, en realistischer, te representeren in de media. Bijvoorbeeld in populaire series op televisie of Netflix, maar ook in stripverhalen of in speelgoed. Want het is niet vanzelfsprekend voor kinderen met een fysieke beperking om zich geaccepteerd en geliefd te voelen.

Daarom heeft de Britse speelgoedfabrikant Makies twee jaar geleden besloten om poppen te produceren met een specifieke lichamelijke beperking, met behulp van 3D printing. Zo ontwikkelden ze bijvoorbeeld poppen met een gehoorapparaat, een wijnvlek of een rolstoel.

En vanuit de hele wereld kwamen daar enthousiaste reacties op. Ouders stuurden foto’s op van hun kind die speelde met een identieke pop. Het lijkt er dan ook op dat het doel van fabrikant Makies, namelijk kinderen met een beperking positief vertegenwoordigen en geaccepteerd laten voelen in de samenleving, behaald is. De actie was een reactie op de ‘Toy Like Me’-beweging op sociale media, waarin hiervoor gepleit werd. Op de Facebookpagina van Toy Like Me worden ook nieuwe ontwikkelingen in speelgoedland gedeeld, zoals een speciale Lego-rolstoel.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: