Direct door naar content
Racerunning bij Eindhoven Atletiek  afbeelding nieuwsbericht

Racerunning bij Eindhoven Atletiek

18 mei 2018

Eindhoven Atletiek start met de opening van de baan met RaceRunning, een aangepast atletiek onderdeel voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking.

Bij RaceRunning loopt of rent de atleet met behulp van een racerunner. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Sommige atleten kunnen wel zelfstandig lopen, maar gebruiken zo nu en dan de Racerunner. Ook atleten die niet zo'n goede handfunctie hebben kunnen meedoen. Ga voor meer informatie naar: http://racerunning.nl/

Bij de Atletiek Unie is RaceRunning één van de speerpunten. In Nederland kun je bij 12 atletiekverenigingen aan RaceRunning doen. Het is de bedoeling dit aantal uit te breiden naar 35 verenigingen. Eindhoven Atletiek gaat daar vanaf eind juni ook bij horen.

Om het project op te starten heeft Eindhoven Atletiek een aanvraag gedaan bij het Foppe Fonds en NSGK. Eindhoven Atletiek legt €2500,- in en het Foppe Fonds en NSGK leggen daar elk het zelfde bedrag bij. Met €7500,- is het mogelijk 3 RaceRunners aan te schaffen. Daarnaast heeft Eindhoven Atletiek nog een aantal andere aanvragen gedaan bij verschillende Fondsen.

Ook heeft Eindhoven Atletiek een aantal enthousiaste en ervaren trainsters en vrijwilligers gevonden die deze nieuwe groep gaan trainen en begeleiden. De trainingen zullen op vrijdagavond van 18.30u - 20.00u plaatsvinden.

Je bent van harte welkom! Momenteel is Eindhoven Atletiek druk bezig met de aanschaf van RaceRunners. Zodra Eindhoven Atletiek een aantal RaceRunners kunnen de trainingen starten!

Heb je nog vragen, wil je je eigen al opgeven of wil je graag een eigen RaceRunner? Neem dan contact op met de sportcoach aangepast sporten van Eindhoven.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Rolstoeltennistop komt dit jaar naar Oss voor WK

“Gamen kan op het lijstje met wat je wél kan!”

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!