Direct door naar content
Wethouder speelt rolstoeltennis met leerlingen van het Gentiaan College afbeelding nieuwsbericht

Wethouder speelt rolstoeltennis met leerlingen van het Gentiaan College

23 mei 2018

Leerlingen van het Gentiaan College in Apeldoorn oefenden samen met de wethouder Nathan Stukker hun rolstoeltennis-skills. Bij deze clinic, onder andere georganiseerd door de KNLTB, probeerden zij alle trucs van het rolstoeltennis te leren.

“En dat is echt nog niet zo makkelijk”, vindt de Apeldoornse wethouder Stukker, die zelf tennist maar deze vorm van tennis niet direct onder de knie heeft. “We vinden het superbelangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, kan sporten. Niet alleen gezond, maar natuurlijk ook erg leuk.”

Het Gentiaan College biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 20 jaar die op dit moment geen passend onderwijs kunnen volgen op een reguliere school. Ook op andere Apeldoornse scholen vinden deze clinics plaats in het kader van de World Cup rolstoeltennis die eind deze maand plaatsvindt in Apeldoorn. Zo komen zeshonderd leerlingen in aanraking met rolstoeltennis.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: