Direct door naar content
Swingende start van Outdoor Gelderland op Paradag afbeelding nieuwsbericht

Swingende start van Outdoor Gelderland op Paradag

25 mei 2018

Outdoor Gelderland begint dit jaar een dag vroeger dan gebruikelijk. Op dinsdag 26 juni wordt het internationaal paardensportevenement ingeluid met een volle dag parasport voor ruiters, bezoekers en vooral kinderen, al dan niet met een beperking. Wat begon met de toekenning van de finale om de KNHS Witte van Moort Trophy mondde uit tot een dag vol vermaak voor zo’n tweehonderd leerlingen van het speciaal onderwijs en basisonderwijs, die Outdoor Gelderland om 12.00 uur officieel openen met een dansclinic. Alle kinderen zijn welkom om mee te doen aan deze swingende start in de hoofdpiste.

Leerlingen van Lichtenbeek (school voor Speciaal Onderwijs) kunnen ‘s ochtends op Outdoor Gelderland verschillende sporten uitoefenen zoals G-voetbal met s.v. Spero, handboogschieten, racerunning met AV de Liemers en ponyrijden met N.C.P.G., maar ook genieten van poppenkast met parapaard Kareltje, stokpaardrijden en pony knuffelen. Iets later sluit basisschool de Boomhut aan en mogen deze kinderen onder meer ervaren hoe het bijvoorbeeld is om in een rolstoel te basketballen. Wat doe je als je een lichamelijke beperking hebt? Een dag vol educatie en bewustwording in samenwerking met Uniek Sporten.

Na de feestelijke opening, waar iedereen aan mee mag doen, is er om 12.45 uur een clinic door Sandra Groeneveld van Prinses Maxima Manege. Sandra is blind, maar dat weerhoudt haar niet om een mooie dressuurproef te rijden. Ze heeft bij elke letter in de rijbaan iemand staan die de letter roept, zodat ze op het geluid kan afgaan. Om 13.15 uur volgt de rubriek beste manegeruiter. Joyce Heuitink, bondscoach paradressuur, is op zoek naar nieuw talent en roept iedere ruiter en amazone met een beperking op om een filmpje in te sturen waarna hij of zij misschien mag meerijden. Wie wordt het nieuwe paratalent?

Om 15.45 uur gaat de finale om de KNHS Witte Van Moort Para Dressuur Trophy van start. De KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy stimuleert het aangepast sporten dressuur, zowel in de breedte als in de topsport. Geclassificeerde ruiters krijgen een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit, waarbij er internationale proeven worden verreden. Geplaatst voor de finale zijn Demi Vermeulen, Sanne Voets, Frank Hosmar, Lotte Krijnsen, Demi Haerkens en Yvette Overgoor.

De paradag, die ook voor niet-paardenliefhebbers leuk is om te bezoeken, wordt in de regio breed gedragen. Het thema aangepaste sport is ook een belangrijk item op de agenda van Outdoor Gelderland’s hoofdsponsor Provincie Gelderland. De provincie heeft 2018 zelfs uitgeroepen tot het Jaar van het aangepast sporten. Ook Outdoor Gelderland wil kinderen en jongeren met en zonder een beperking laten ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. De toegang is gratis.

www.outdoorgelderland.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: