Direct door naar content
Topatletiek kijken en sporten proberen bij ONK Para Atletiek afbeelding nieuwsbericht

Topatletiek kijken en sporten proberen bij ONK Para Atletiek

28 mei 2018

Een compleet weekend topatletiek: dat is wat je kunt verwachten op 8 en 9 juni in Nijmegen! Met op dag één de NGA (Next Generation Athletics) en dag twee de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Para Atletiek. Bij het laatste evenement komen internationals Levi Vloet en Lara Baars aan de start. Beiden lid van Nijmegen Atletiek en ambassadeur voor de ONK. Lara Baars (ook ambassadeur van Gelderland sport onbeperkt): “Voor mij is een kampioenschap bij mijn eigen club extra speciaal. Ik heb in de winter goed kunnen trainen en ga voor een persoonlijk record bij het discuswerpen of kogelstoten.”

Genieten van tientallen atletiekonderdelen
Bij Nijmegen Atletiek is aangepast sporten al een tijdje een vast onderdeel in het sportaanbod. De club is blij dat ze dit evenement voor twee jaar samen met de Atletiekunie organiseert. “Omdat we het combineren met de NGA kunnen we kosten delen en het publiek de sport nog meer laten beleven,” zegt Carry Megens, woordvoerder ONK Para Atletiek. “Zo is de aankleding optimaal met bijvoorbeeld ledschermen op het veld. Het publiek kan genieten van tientallen atletiekonderdelen. Bijvoorbeeld met races van wheelers en sprinters, werponderdelen en categorieën als verspringen en hoogspringen. Er doen 74 atleten van 35 clubs uit 3 landen mee, waaronder diverse Nederlandse toppers. Naast Lara en Levi, bijvoorbeeld wheeler Kenny van Weeghel. Op de tribune maak je van dichtbij nieuwe Nederlandse records mee als alles goed gaat!”

Mooie wedstrijden en side-events
De twee ambassadeurs van de ONK hebben zich via een aantal trainingsstages in het buitenland voorbereid op de wedstrijd. Het duo maakte daarover vlogs in Tenerife en Portugal. Lara Baars: “Naast de ONK werk ik ook toe naar het EK in Berlijn en op de lange termijn naar de Paralympische Spelen over twee jaar. In Rio heb ik brons gehaald bij het kogelstoten. Mijn doel is om in Tokyo voor een andere kleur medaille te gaan! Maar dus nu eerst de ONK, dat is altijd een mooie wedstrijd met een lekker ontspannen sfeertje. Ik vind het ook leuk dat er veel side-events zijn. Voor toeschouwers is er van alles te doen, zowel voor kinderen als volwassenen. Zoals een meet & greet met Levi en mij.”

Sportmarkt met demonstraties en activiteiten
Bezoekers kunnen sporten uitproberen bij de sportmarkt en diverse demonstraties en activiteiten bekijken. “Een van onze speerpunten is om mensen te bewegen om te gaan sporten,” licht Carry Megens toe. “Zo geeft atletiekvereniging Cifla een demonstratie racerunning en is er een optreden van de stichting Rolling Wheels. Bij de sportmarkt kunnen bezoekers kennis maken met racerunnen, rolstoelbasketbal en rolstoelhockey. Ook reiken we de Joke van Rijswijkprijs uit, die gaat naar mensen die zich inzetten voor aangepast sporten.”

Bijdragen aan groei van de sport
De organisatie rekent op een flink en enthousiast publiek bij de ONK. Carry Megens: “We hopen dat de ONK er aan bijdragen dat de sport groeit en dat er extra waardering komt voor de sporters. De deelnemers zijn allemaal gedreven topsporters, ongeacht hun handicap. Dat is een dubbele prestatie en wij willen dat graag meer bekendheid geven. Natuurlijk zou het een mooi resultaat zijn als bezoekers in eigen kring mensen weten te motiveren om te gaan sporten. Neem dus op 9 juni je vrienden mee en help om de sport uit te dragen!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: