Direct door naar content
Deze ouders maken fantastische Halloweenkostuums voor kinderen in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Deze ouders maken fantastische Halloweenkostuums voor kinderen in een rolstoel

07 juni 2018

Dat een rolstoel geen enkele belemmering hoeft te zijn om fantastisch voor de dag te komen op verkleedfeestjes, dat bewijzen deze kinderen! Een non-profitorganisatie, opgericht door twee toegewijde ouders, heeft namelijk een prachtig doel: voor elk kind in een rolstoel een fantastisch (Halloween)kostuum maken.

Ryan en Lana Weimer hebben vijf kinderen. Drie van hun kinderen werden geboren met spinale musculaire atrofie, waardoor ze hun gehele leven in een rolstoel moeten doorbrengen. En elk jaar is november dan weer even spannend, want dan moet je voor Halloween wel met een mooi kostuum op de proppen komen. Een kind een mooi pakje aantrekken kan iedereen natuurlijk, maar een heuse creatie om een rolstoel bouwen is zo makkelijk nog niet.

En daarom deden Ryan en Laura elk jaar bloedig hun best om voor hun zonen, Keaton en Bryce, een prachtig kostuum te maken, zodat hun zoons ook in hun rolstoel met hun vrienden trick and treat konden doen. Dat bleef niet onopgemerkt: de reacties op de foto’s van de jongens in hun kostuums waren overweldigend, en er volgden verzoeken uit de hele wereld voor speciale ‘rolstoelkostuums’.

En zo geschiedde het: Ryan en Lana richtten in 2015 hun non-profit genaamd Magic Weelchair op, en hebben inmiddels al tientallen kostuums ontworpen. En de creaties zijn fantastisch: van een brandweerwagen tot Star Wars, van een vliegtuig tot een Batmobiel. En daarom zijn ze ook overal terug te zien: van hardloopwedstrijden tot op de wereldberoemde Comic Con’s.
 

Bron: Inspire More

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Zo wordt rolstoelwandelen gezelliger!

Luis stuurt zijn armprotheses aan met zijn brein

Robot geeft zieke kinderen stadionbeleving