Direct door naar content
Fantastisch: deze jongens droegen hun vriend Kevan door Europa afbeelding nieuwsbericht

Fantastisch: deze jongens droegen hun vriend Kevan door Europa

04 juni 2018

Kevan had één grote droom: reizen door Europa. Door zijn beperking had hij dat plan eigenlijk al vaarwel gezegd. Maar zijn vrienden dachten daar gelukkig anders over!

Omdat hij rolstoelgebonden is, leek de uitdaging om zichzelf te verplaatsen in moeilijk begaanbare gebieden simpelweg te groot. Zijn vrienden lieten het er echter niet zo makkelijk bij zitten, en bedachten een werkelijk briljante oplossing. Ze ontwierpen een speciale backpack en droegen hem gewoon op hun rug mee door Frankrijk, Ierland en Engeland. Een prachtige manier om een langgekoesterde droom te realiseren, en tegelijkertijd een heel bijzondere vriendentrip. 

Omdat de reis zo goed bevallen is, hopen de vrienden meer speciale backpacks en ander materiaal te ontwikkelen, zodat ook andere mensen met een fysieke beperking de mogelijkheid krijgen om samen met hun vrienden of familie op reis te gaan. Momenteel doen ze aan crowdfunding om hun volgende reis naar China te bekostigen. Daar wil Kevan weeskinderen met een fysieke of mentale beperking gaan helpen, onder andere door backpacks uit te delen zodat deze kinderen ook makkelijk verplaatst kunnen worden.

 

Bron: Inspire More

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: