Direct door naar content
Annie startte de hashtag #InvisiblyDisabledLooksLike als bewijs dat mensen met een beperking er niet allemaal hetzelfde uitzien afbeelding nieuwsbericht

Annie startte de hashtag #InvisiblyDisabledLooksLike als bewijs dat mensen met een beperking er niet allemaal hetzelfde uitzien

16 juni 2018

Heel vaak kan je aan de buitenkant niet meteen zien dat iemand een beperking heeft - sterker nog, sommige beperkingen zijn volledig onzichtbaar. Dat kan het dagelijks leven lastiger maken, bijvoorbeeld als mensen niet voor je opstaan in de trein als jij simpelweg niet lang kan staan. 

En daarom heeft activiste Annie Segarra vorig jaar een hashtag in het leven geroepen:  #InvisiblyDisabledLooksLike. Op Twitter plaatste ze een bericht waarin ze mensen oproept om een foto van zichzelf te delen met deze hashtag. Zelf heeft Annie het Ehlers-Danlos syndroom (een erfelijke aandoening waardoor je bindweefsel niet goed is aangelegd), en heeft ze hierdoor vaak ernstige pijn heeft en dysautonomie, verstoringen in het zenuwstelsel. 

Af en toe gebruikt ze dan ook een rolstoel, maar niet altijd. Als ze haar rolstoel niet gebruikt, kijken sommige mensen haar raar aan omdat ze denken dat ze haar beperking overdrijft. Of omdat ze er simpelweg niet ‘lichamelijk beperkt’ uitziet. "Dan krijg ik opmerkingen te horen als: 'Als je wat gewicht zou verliezen, dan zou je die rolstoel niet nodig hebben', omdat ze toevallig net zagen dat ik opstond om mijn rolstoel uit mijn auto te halen - en dus wel kan lopen." Men heeft niet door dat Annie haar rolstoel soms echt nodig heeft. 

"Ik ben die hashtag dan ook gestart, omdat de term 'beperking' heel breed is en mensen met een beperking er niet altijd uitzien zoals je verwacht. Maar dat maakt de ernst van je beperking niet minder." De hashtag heeft resultaat: duizenden mensen deelden hun foto's en bijbehorende verhalen over hoe hun beperking hun leven beïnvloedt. Annie hoopt dan ook dat de hashtag helpt bij het vergroten van begrip ten opzichte van mensen met niet-zichtbare beperkingen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BronThe Mighty 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!