Direct door naar content
De paden op en de lanen in met je rolstoel in de buurt van Utrecht! afbeelding nieuwsbericht

De paden op en de lanen in met je rolstoel in de buurt van Utrecht!

13 juni 2018

Steeds meer natuurgebieden in Nederland worden rolstoelvriendelijk gemaakt. Zo kun jij met je rolstoel de paden op en de lanen in! We geven je vijf routes in de buurt van Utrecht waar jij zonder hobbels de natuur kunt verkennen.

De natuur wordt steeds toegankelijker voor jou. Staatsbosbeheer kijkt namelijk regelmatig hoe het met de paden in de bossen en door weilanden is gesteld. De Utrechtse boswachter Tim twitterde een paar weken terug nog dat hij samen met zijn collega boswachter Frans, die zelf in een rolstoel zit, op pad was om de bossen rond Utrecht te beoordelen op rolstoeltoegankelijkheid. Hij probeerde het zelf ook even in een rolstoel. "Soms is het echt niet te doen", liet hij op twitter weten. "Er is nog heel veel te doen, weten we nu al."

In de buurt van Utrecht zijn al een groot aantal gebieden en routes door andere rolstoelgebruikers goedgekeurd. We zetten er vijf voor je op een rijtje:

1. Broekhuizen
In boswachterij Leersum op de Utrechtse Heuvelrug kun je over het landgoed Broekhuizen een mooie rolstoelwandeling maken. Deze route van 2,4 kilometer door de tuinen van dit statige landhuis zijn helemaal voor jou geschikt. Let vooral even op de Broekhuizerlaan waar zes rijen beuken langs staan.

2. Landgoed Rhynhauwen
Net buiten Utrecht heb je verschillende forten met mooie parken. Bij Bunnik heb je bijvoorbeeld een fort op Landgoed Rhynhauwen. Het monumentale fort is toch iets te veel kruip-door-sluip-door voor een rolstoel, maar de paden eromheen zijn zeker goed begaanbaar voor jou. Rond het fort en het theehuis zijn vier routes van 1 tot 5 km uitgezet. Bij het theehuis kun je, behalve een kopje thee, ook routekaartjes halen.

3. Landgoed Linschoten
Over Landgoed Linschoten in de buurt van Woerden kun je een mooi rondje maken van 5 of 6 kilometer. In het voorjaar kun je lammetjes zien en aan bloeiende fruitbomen ruiken. Het grootste deel van deze route is geasfalteerd, maar er is een lemen stuk in de route wat soms modderig kan zijn. Daarom is het bij deze route verstandig een maatje mee te nemen die je eventueel een klein stukje door de modder of over het bruggetje kan duwen.

4. Rondje Maarsseveense Plassen
Hou jij van water? Dan is een rondje Maarseveense Plassen zeker aan te raden. Rond deze plas waar in de zomer veel op te zien is kun je een mooie route maken van 5 kilometer. Je kunt hier gewoon het fietspad volgen.

5. Gagelpolder
Vanuit de stad Utrecht kun je aan de noordzijde de polder in. In dit natuurgebied dat tegen de wijk Overvecht aanligt kun je over geasfalteerde en half verharde paden goed rollen met je rolstoel. Je kunt hier zo 8 kilometer rolstoelwandelen, maar korter kan ook.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: