Direct door naar content
Coen Vuijk wint Joke van Rijswijkprijs afbeelding nieuwsbericht

Coen Vuijk wint Joke van Rijswijkprijs

09 juni 2018

Bij de ONK Para-Atletiek is vandaag de Joke van Rijswijkprijs uitgereikt aan Coen Vuijk. Hij krijgt de prijs omdat hij zich enorm inzet voor de para-atletiek. Coen Vuijk: “Wat fantastisch. Kijk eens wat een mooi rijtje mensen op de prijs, een eer om daar tussen te staan!” Als echte techneut zorgt hij ondermeer voor het ontwikkelen van optimale rolstoelen voor sporters via het bedrijf Motion Matters. Verder draagt hij bij via de door hem opgerichte organisatie Rehab Academy. Die helpt mensen met een beperking en hun familie en omgeving om te gaan met de beperking en deze te accepteren.

Ambassadeur Joke van Rijswijk reikt prijs uit

De uitreiking vond plaats bij Nijmegen Atletiek, waar de ONK in 2018 en 2019 is. Eric van den Burg, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) introduceert Joke als idool en voorbeeld voor de para-atletiek. De oud-atlete en ambassadeur van Gelderland sport onbeperkt overhandigt de prijs. “Ik vind het leuk om in dit bijzondere jaar, het Gelders jaar van het aangepast sporten, deze prijs uit te reiken. Je krijgt de prijs om wie jij bent en om jouw inzet voor iedereen met een beperking.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: