Direct door naar content
Gezocht: 100 A-judoka’s voor BUSHi OPEN! afbeelding nieuwsbericht

Gezocht: 100 A-judoka’s voor BUSHi OPEN!

14 juni 2018

Ken jij judoka’s met een beperking die graag mee willen doen aan een toernooi? Op 15 september organiseert BUSHi Arnhem het BUSHi OPEN 2018. De organisatie is op zoek naar deelnemers! Voorzitter Remco Radier: “Bijzonder is dat we op die dag regulier wedstrijdjudo met aangepast judo (A-judo) combineren. Op aparte tatami's (judomatten) gaan de reguliere wedstrijdjudoka’s en de A-judoka’s in hun eigen groep de sportieve strijd aan om een podiumplek.”

Inzetten op integratie in sport
BUSHi Arnhem is een unieke vereniging die graag iets extra’s doet om integratie in de sport voor elkaar te krijgen. “We nemen  al jaren deel aan toernooien, maar bij geen enkel toernooi komen beide groepen samen aan de start. Wij hebben in het verleden vaak geholpen bij de organisatie van A-judo toernooien,” zegt Remco Radier. “En daarom  willen we ook sporters met een beperking de kans geven om de ervaring van een groot toernooi mee te maken.” De club moet echter veel tijd steken om judoka’s met een beperking te vinden. “Deze sporters zijn voor ons lastiger op te sporen, omdat ze nauwelijks wedstrijdtraditie en –ritme hebben. Er zijn namelijk weinig toernooien voor aangepast judo. We gaan langs bij judoclubs uit de regio, maar bereiken niet iedereen. We roepen daarom op om mensen op het toernooi te wijzen.”

Extra aandacht aan inrichting
Om de wedstrijd voor A-judoka’s mogelijk te maken besteedt de vereniging extra aandacht aan de inrichting. Remco Radier: “We zorgen voor meer ruimte rond de matten, rust in de zaal en doen de indeling zo dat begeleiders dicht in de buurt kunnen zitten. We kunnen gebruik maken van de prachtige sporthal Valkenhuizen in Arnhem, waar prima faciliteiten zoals liften en aangepaste kleedkamers beschikbaar zijn. Bij het toernooi is plek voor 50 – 100 judoka’s met een beperking. Kom dus allemaal meedoen aan dit prachttoernooi, de inschrijving is gestart!”

Foto: BUSHi Arnhem, Maurice Scheers

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: