Direct door naar content
Deze 3 balspelletjes voor blinden kun je gewoon thuis spelen afbeelding nieuwsbericht

Deze 3 balspelletjes voor blinden kun je gewoon thuis spelen

01 juli 2018

Als je blind of slechtziend bent wil je niet altijd aan de kant staan als vrienden een balspel spelen. Dat hoeft niet! Met een beetje fantasie en creativiteit kun je deze spelletjes heel goed spelen in de tuin, in een parkje of op een sportveldje bij jou in de buurt.

1. Goalball
Goalball is een bekende sport voor blinden en slechtzienden. Het gaat hierbij om dat de bal rollend in het doel aan de overkant komt. Het veld en de doeltjes kun je zelf maken in een gang of in de buurt van een muur. Het belangrijkste is in ieder geval dat je het veld goed kunt afscheiden zodat de bal altijd in het spel blijft. Dat kan bijvoorbeeld met een houten plank. Als je bij dit spel een rinkelbal gebruikt is het voor jou het leukste, want dan kun jij precies horen waar de bal heen rolt.

2. Showdown
Nog zo'n sport is showdown. Dit wordt normaal gesproken op een tafel gespeeld, maar dit kun je ook prima op straat of in een gymzaal spelen. Je kunt dit spel goed spelen met tuinkussens en stoelen. De kussens gebruik je als doel en de stoelen op zijn kant om het veld af te bakenen. Je scoort door het kleine hockeyballetje (die maken lekker veel geluid op stenen) met een slaghout of een racket van een beachset tegen het kussen van je tegenstander te rollen.

3. Kegelen
Als je dan toch een mooi afgebakend baantje in de achtertuin hebt gemaakt kun je nog een ander leuk spel doen: kegelen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn een paar lege flessen en een wat zwaardere bal je kunt rollen. Als je een kegel hebt omgegooid dan hoor je dat gelijk lekker rinkelen!

Je kunt als blind of slechtziende sporten als goalball of showdown ook gezellig met anderen bij een club doen. Benieuwd welke verengingen bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Bekijk hier het goalball aanbod of klik hier voor het showdown aanbod.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: