Direct door naar content
Lee Ridley (37, cerebrale parese) won Britain’s Got Talent afbeelding nieuwsbericht

Lee Ridley (37, cerebrale parese) won Britain’s Got Talent

26 juni 2018

Niets mooiers dan mensen die beschikken over een goede dosis zelfspot! Lee Ridley, beter bekend als ‘The Lost Voice Guy’, steekt maar wat graag de draak met zijn beperking – en hij won er zelfs Britain’s Got Talent mee.

Lee krijgt £250.000 aan prijzengeld én hij mag optreden voor de Britse Royals. En daar heeft hij enorm veel zin in: “I’m very excited to perform in front of the Queen. I loved her since she sang Bohemian Rapsody!” In totaal keken er 8.7 miljoen mensen naar de finale: een record voor de show. Lee kan nog nauwelijks geloven dat hij gewonnen heeft: “Ik ben echt overweldigd door de steun die ik kreeg van de jury en het publiek.”

Op de dag van de finale verscheen hij op het podium met een pleister, prominent aanwezig op zijn neus, en een paar blauwe plekken. Het resultaat van een val na de kwartfinale. “Er werd me verteld dat ik de jury omver moest blazen. Dat heb ik zelf iets te letterlijk genomen.”

Naast het feit dat hij heel grappig is laat Lee ook zien creatief te zijn. Optreden is namelijk niet heel makkelijk voor hem, omdat hij door cerebrale parese veel moeite heeft met praten. Maar daar vond hij een goede oplossing voor: hij gebruikt een synthesizer voor zijn act, die zijn stem ‘vertaald’ waardoor zijn publiek hem goed kan verstaan. Lee geniet van ieder optreden: “Als ik op het podium sta, is het net alsof ik mijn stem terug heb. Ik vind het fantastisch om mensen aan het lachen te maken.”

De jury was ook erg enthousiast dat Lee won. Zelfs Simon Cowell was blij, ondanks het feit dat Lee hem had afgebrand tijdens zijn act. Jurylid en zangeres Alesha Dixon is ervan overtuigd dat Lee een inspiratie voor veel kijkers zal zijn. Met zijn overwinning sluit Lee aan bij het rijtje van andere winnaars van het programma: zangers, dansers, acrobaten, pianisten en zelfs honden. Op de tweede plaats eindigde dit jaar ook een comedian, Robert White, die een autistische stoornis heeft.

Benieuwd waarom iedereen zo enthousiast is over Lee? Kijk even dit filmpje van zijn auditie!

Bron: BBC
Beeld: YouTube

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×