Direct door naar content
Als kinderen samen voetballen, ontstaat er een team en is er meer begrip en verbondenheid. afbeelding nieuwsbericht

Als kinderen samen voetballen, ontstaat er een team en is er meer begrip en verbondenheid.

29 juni 2018

Als je een kind bent met een visuele beperking, kan het lastig zijn om aansluiting met vrienden te vinden of om met alle sporten mee te doen. Maar soms is de oplossing hiervoor heel simpel, bijvoorbeeld door te voetballen met een speciale voetbal.

De campagne, onder de volledige naam ‘A ball for all children, a goal for inclusion’, heeft als doel om meer verbondenheid onder kinderen te creëren. Vaak worden kinderen met een visuele beperking niet goed begrepen, en kunnen anderen daardoor angstig of terughoudend op hen reageren. Om stigmatisering en sociale uitsluiting tegen te gaan, is daarom deze actie gestart. Zo krijgen niet alleen kinderen, maar ook scholen en organisaties meer kennis over leven met een visuele beperking.

Hoe? Door ‘blind voetbal’ te gaan spelen met kinderen: elk team is een mix van kinderen met normaal zicht en kinderen met beperkt zicht. Daarnaast kunnen kinderen met een visuele beperking goed meekomen met ‘blind voetbal’, doordat er een speciale bal wordt gebruikt. Er zitten namelijk kleine belletjes in deze ballen, die gaan rinkelen op het moment dat je de bal een trap geeft en deze over het veld rolt.

En door samen te sporten vallen economische, sociale, religieuze en culturele verschillen weg. Als kinderen samen voetballen, ontstaat er een team en is er meer begrip en verbondenheid. Daarnaast heeft de organisatie als doel dat ook kinderen die leven in armoede, waar ook ter wereld, een voetbal kunnen krijgen. De actie wordt gesteund door de UEFA Foundation for Children.

Kijk hier de teaser van de campagne:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: