Direct door naar content
Dit model was de eerste ‘amputee’ die ooit de New York Fashion Week liep afbeelding nieuwsbericht

Dit model was de eerste ‘amputee’ die ooit de New York Fashion Week liep

27 juni 2018

Wie model wil worden, krijgt veel te maken met afwijzing. Shaholly Ayers weet er alles van: als model zonder rechter onderarm heeft ze moeten vechten voor haar plekje in de modellenwereld. Maar ze heeft het voor elkaar gekregen – ze was de eerste ‘amputee’ die ooit de New York Fashion Week liep.

In veel opzichten was Shaholly in haar kindertijd net als ieder ander meisje: ze ging naar school, ze sportte en sprak af met vriendjes. Tot ze wat ouder werd, en mensen ineens anders op haar gingen reageren. “Soms werd ik gepest, omdat ik anders was. Dan zeiden ze: ‘Oh, je zou zo mooi zijn als je twee armen had.’”

Ze is geboren zonder een rechter onderarm. En ze had een grote droom: model worden. Iemand uit de industrie vertelde haar het volgende: “Vergeet het maar dat je ooit professioneel model wordt, want je hebt geen twee armen.” Shaholly weigerde echter om op te geven.

“Ik ging met fotografen en visagisten samenwerken om een portfolio op te bouwen. Vervolgens ging ik naar lokale winkels en vroeg hun of ik een keer voor hun model kon staan. Dat werkte!” Er volgenden grotere, meer professionelere opdrachten. Maar sommige fotografen vroeg haar nog steeds om haar beperking te verbergen. Gelukkig verandert er veel in de mode-industrie en is inclusie een steeds belangrijker onderwerp.

Momenteel is Shaholly ambassadeur voor Global Disability Inclusion, een organisatie die bedrijven helpt om meer mensen met beperkingen als werknemers aan te nemen. Daarnaast heeft ze gewerkt voor merken als Nordstrom en op veel internationale catwalks gelopen. Sterker nog: ze was de eerste ‘amputee’ die ooit op de catwalk van de New York Fashion Week liep.

Ook heeft ze de organisatie ‘Love 4 Limbs’ opgericht, die als doel heeft om kinderen met een amputatie en hun families te steunen. Ze wil niet dat andere kinderen worden gepest om hun beperking, omdat ze zelf weet hoe pijnlijk dat kan zijn. “Ik ben ooit geslagen door een jongetje, vanwege mijn beperking.”

Kijk hier haar interview bij de TODAY show:

Meer foto’s van Shaholly zien? Je kan haar volgen op Instagram of haar website bekijken.

Bron: People en InspireMore
Beeld: Screenshot interview TODAY show

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!