Direct door naar content
Rolstoeltennis in gemeente De Ronde Venen afbeelding nieuwsbericht

Rolstoeltennis in gemeente De Ronde Venen

21 juni 2018

Behoeftepeiling Rolstoeltennis

Rolstoeltennis bestaat alweer een aantal jaar. Rolstoeltennis is uitermate geschikt voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. Rolstoeltennis zorgt voor een gezonde manier van bewegen, geeft je plezier en gezelligheid. Het leuke van rolstoeltennis is dat je behalve met andere ‘rollers’, ook met je familie, vrienden en kennissen kunt tennissen. Daarnaast biedt het mogelijkheden om jezelf te verbeteren en uit te dagen, dit bewijzen de Nederlandse Toprolstoeltennissers keer op keer. Zij behoren al jaren tot de wereldtop. Alle aspecten van het valide tennis komen ook bij rolstoeltennis aan bod (KNLTB, 2018).

Bestaande trainingsmogelijkheden

Op dit moment bestaat er in de gemeente De Ronde Venen nog geen Rolstoeltennis. Als je wil rolstoeltennissen zijn de locaties in Aalsmeer en Hilversum de dichtbij zijnde. Miranda Kooijman heeft het initiatief genomen om in Mijdrecht rolstoeltennis op te zetten. Momenteel zijn er twee fanatieke rollers aan het tennissen! Tennisvereniging De Ronde Vener staat open voor rollers en deze zijn al welkom op de club. Er zijn zelfs tennisrolstoelen te leen!

Behoeftepeiling

Team Sportservice provincie Utrecht doet een behoeftepeiling ten aanzien van Rolstoeltennis. Bij voldoende animo hopen we met een trainingsgroepje aan de slag te gaan.

Interesse of meer informatie?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie hebben neem dan contact op met Elzemieke van Empel van Team Sportservice provincie Utrecht via evanempel@teamsportservice.nl of 06 10 97 97 70. Ook voor andere vragen op het gebied van aangepast sporten kun je bij haar terecht. Je kan ook direct contact opnemen met Miranda Kooijman (contactpersoon van het rolstoeltennis). Dat kan via nummer 0297-274457 of rolstoeltennis@tvdrv.nl. Voor meer informatie over rolstoeltennis in Mijdrecht kun je terecht op www.tvdrv.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!