Direct door naar content
Na WK-clinic start nieuwe G-skategroep in Heerde afbeelding nieuwsbericht

Na WK-clinic start nieuwe G-skategroep in Heerde

21 juni 2018

Als het aan Skeelerclub Oost-Veluwe ligt, is skaten voor sporters met een beperking daar vanaf dit najaar de gewoonste zaak van de wereld. Tijdens het WK inline skaten van 1-3 juli in Heerde is er op 2 juli een spetterende clinic voor G-skaters. Met de deelnemers uit de regio die enthousiast zijn geworden, wil de club een nieuw trainingsteam G-skaten starten. Dat is in de gemeente zo goed ontvangen, dat een lokaal fonds subsidie geeft voor elke Heerdense deelnemer aan de G-skate clinic. Doe jij ook mee? 

Nieuwe trainingsgroep voor iedereen
“Als club hebben we al langer de ambitie om aan de slag te gaan met G-skaten,” zegt Ada Stoel van SKOV. “Sporten verrijkt je leven, dat willen we ook mensen met een beperking bieden. Tijdens het EK in 2016 hebben we voor het eerst spontaan iets georganiseerd voor deze doelgroep en dat was ontzettend leuk. Daarna zijn we onderzoek gaan doen en hebben we een netwerk opgebouwd. Het WK is een mooi startpunt en een goed podium om meer mensen te bereiken.” De nieuwe trainingsgroep wordt breed opgezet en is voor iedereen, of je nu een lichamelijke, visuele of verstandelijke beperking hebt. “We geven iedereen de kans zich te ontwikkelen, je kunt zoveel bereiken met oefening. We hebben al skeeleraars gezien die begonnen met een klein stukje achter een rollator en na een tijdje zonder ondersteuning hun rondjes reden.”

Clinic op de WK-baan
Skaters met een beperking kunnen op 2 juli gratis meedoen aan een clinic op de baan waar ook de WK-toppers hun wedstrijden rijden. “Je krijgt skateles van ervaren rijders en trainers van SKOV en nationale schaats- en skate-toppers als Ingmar Berga en Kelly Schouten. En natuurlijk kun je genieten van de andere activiteiten tijdens het WK inline skaten, zoals de G-wedstrijd 500 meter direct na de clinic. Wie weet zie je toernooidirecteuren en Olympische medaillewinnaars Ronald en Michel Mulder ook nog wel even langs de baan voor ze ’s avonds zelf in actie komen!” Belangrijk: wil je meedoen aan de clinic, meld je dan van tevoren aan. Als je zelf geen skatebeschermingsspullen hebt, dan kun je die lenen, wel even vermelden bij inschrijving. Schrijf je je in, dan mag je ook twee vrienden of begeleiders meenemen.

Meedoen = geld verdienen voor G-skaten!
De clinic is voor iedereen met een beperking vanaf ongeveer 10 jaar. Woon je in Heerde zelf, dan loont het helemaal de moeite om mee te doen. SKOV krijgt namelijk van het maatschappelijk fonds de Jan Nienhuis Vereniging een mooie subsidie voor iedere G-skater uit Heerde die meedoet. De club investeert dat geld in de nieuwe trainingsgroep voor bijvoorbeeld materialen of extra begeleiding. Zo kun je op een leuke manier kennismaken met de sport, en help je ook nog eens mee om permanent aanbod van aangepast skaten te realiseren! Ada Stoel: “We hopen op veel deelnemers, uit Heerde maar zeker ook daarbuiten. De WK-clinic is voor mensen uit heel Nederland, en de nieuwe trainingsgroep staat open voor mensen uit de wijde regio. Bijvoorbeeld ook Apeldoorn of zelfs van buiten de provincie Gelderland. We gaan met een prachtig programma op 2 juli zoveel mogelijk mensen inspireren om te skaten!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: