Direct door naar content
Hartverwarmend: heb je de ‘Be My Eyes’- App al? afbeelding nieuwsbericht

Hartverwarmend: heb je de ‘Be My Eyes’- App al?

03 juli 2018

Stel: je hebt een visuele beperking en staat op de bus te wachten, maar deze heeft vertraging. Iemand met normaal zicht, ziet meteen op de borden hoe lang ‘ie nog moet wachten, of er een andere lijn gaat, en of je eventueel naar een andere halte moet. Maar jij hebt geen idee, dus je wilt hulp inschakelen. En daar is deze handige app voor!

Hoe gaat het in z’n werk? Je installeert de app (beschikbaar voor iOS en Android), en geeft aan of je beperkt zicht hebt of goed kunt zien. Als je dan hulp nodig hebt, bijvoorbeeld om te kijken of de melk niet over de datum is, kan je de app openen. Er wordt dan een signaal gestuurd naar alle gebruikers die hebben aangegeven dat ze graag iemand willen helpen. Vervolgens leg je uit waar je hulp bij nodig hebt, of laat je dat zien met je camera. Van vragen of er een vlek op je shirt zit tot even dubbelchecken of je sokken matchen – niets is te gek!

En het leuke? Iedereen, waar ook ter wereld, kan de app installeren. Dus het kan zomaar zijn dat je als Nederlander geholpen wordt door iemand in Brazilië of de Filipijnen. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je iemand niet kan verstaan als hij of zij je probeert te helpen, want je kan aangeven welke talen je wel (of niet) spreekt. Ook houdt de app rekening met verschillende tijdszones.

De app is ontworpen door Hans Jorgen Wiberg, een Deen wiens zicht vanaf zijn twintigste langzaam achteruit ging. Samen met een andere ondernemer, Christian Erfurt, ontwierp hij de app zodat je als slechtziende heel makkelijk in contact kan komen met een vrijwilliger die je graag op weg wil helpen. Vaak kost het je nog geen minuut van je tijd, maar je hebt zo op een heel makkelijke manier iemand geholpen. Een echte win-win dus!

Beeld: Facebook BeMyEyes

Kijk dit filmpje even voor een korte demonstratie van de app:

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Zo wordt rolstoelwandelen gezelliger!

Luis stuurt zijn armprotheses aan met zijn brein

Robot geeft zieke kinderen stadionbeleving