Direct door naar content
Uniek Sporten Theater tour rondom het WK zitvolleybal afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Theater tour rondom het WK zitvolleybal

03 juli 2018

De voorrondes van het WK Zitvolleybal worden dit jaar voor het eerst gespeeld in vier Nederlandse theaters. Hiermee maakt het evenement een unieke koppeling tussen sport en cultuur. Deze theaters bieden geweldige kansen om Uniek Sporten letterlijk een podium te geven! Het theater is immers dé plek om inspirerende verhalen te delen en bijzondere verbindingen te leggen. In dit programma zetten we in om mensen met een beperking in beweging te krijgen, aan de hand van drie stappen.  

FASE 1: ZITVOLLEYBAL CLINICS - on tour

Tijdens een tour langs verschillende ‘vindplekken’, zoals zorginstellingen, huisartsen en revalidatiecentra laten we op een laagdrempelige manier mensen met een beperking in aanraking komen met de sport zitvolleybal. We brengen hen letterlijk in beweging, door het organiseren van zitvolleybal clinics op locatie. De deelnemers aan deze clinics worden na afloop geïnformeerd over de mogelijkheden van Uniek Sporten en de regionale sportloketten. Daarnaast ontvangen ze een gratis toegangsbewijs voor een wedstrijddag in het theater tijdens het WK Zitvolleybal in juli.  

FASE 2: DE FINALES - on stage 

De deelnemers aan de voorbereidende clinics worden uitgenodigd voor een bezoek aan het WK Zitvolleybal. Op deze dagen worden - in de theaters - de finales georganiseerd van de zitvolleybal clinics. Alle deelnemers worden samen met bezoekers van het evenement ingedeeld in gemixte teams en spelen een aantal korte wedstrijdjes. Daarna is er uiteraard de mogelijkheid om volop te genieten van de wedstrijden van de topteams op het hoofdpodium. Rondom deze wedstrijden zullen een aantal top- en breedtesporters met een beperking hun persoonlijke verhalen delen met de groep. Zij hebben allen één duidelijke boodschap ter inspiratie: mijn beperking is geen obstakel om te sporten en te bewegen.  

FASE 3: BLIJVEND IN BEWEGING - the legacy

Rond de wedstrijddagen van het WK Zitvolleybal richten we de schijnwerpers op alle mogelijkheden voor Uniek Sporten in de regio. We brengen de bezoekers met een beperking in contact met het sportloket, de aanbieders en alle mogelijkheden voor ondersteuning m.b.t. bijvoorbeeld transport en Wheels2Sport. Dit alles met als doel om de doelgroep juist ná het evenement in beweging te krijgen, met zitvolleybal of iedere andere sport die het beste past. 

Programma Uniek Sporten Theater tour, maandag 16 juli Musis - Arnhem

13.00 uur - Inloop  
14.00 uur - Welkom/opening en inspiratieverhaal  
15.00 uur - Samen zitvolleyballen 15.00 uur - Informatiemarkt 
16.00 uur - Wedstrijd WK-zitvolleybal  
Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!