Direct door naar content
Zitvolleybal clinic bij sport & spelgroep de Bengels afbeelding nieuwsbericht

Zitvolleybal clinic bij sport & spelgroep de Bengels

03 juli 2018

Op maandag 18 juni vond er bij KansPlus Valkenswaard een clinic zitvolleybal plaats. De clinic werd georganiseerd door More2Win in samenwerking met Uniek Sporten Zuid Brabant en de Nederlandse Volleybal bond (Nevobo). In aanloop van het WK zitvolleybal in juli organiseert More2Win namens Gemeente Eindhoven en Provincie Noord-Brabant diverse clinics om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met de sport zitvolleybal. De deelnemers aan deze clinics worden tevens geïnformeerd over de mogelijkheden van Uniek Sporten en regionale sportloketten. 

Voor de provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven staat het belang van Uniek Sporten hoog op de agenda. Zo stelde de provincie in haar Uitvoeringsplan Sport als doel om in de komende jaren 50.000 mensen met een beperking aan het sporten te krijgen en zet Eindhoven met haar regionale sportloket volop in op voldoende passend aanbod van aangepast sporten.

Het was een zeer geslaagde avond in Valkenswaard, waarop veel positieve en enthousiaste reacties volgden. Een leuke en uitdagende manier om met de sport in aanraking te komen. Bovendien kregen alle deelnemers een VIP ticket voor op één van de speeldagen van het WK zitvolleybal in het Parktheater in Eindhoven. Tijdens een verzorgd dagprogramma is het naast het bezoeken van WK wedstrijden opnieuw mogelijk om zelf te zitvolleyballen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid