Direct door naar content
Social enterprise More2win geeft aangepast sporten duwtje in de rug rondom WK Zitvolleybal afbeelding nieuwsbericht

Social enterprise More2win geeft aangepast sporten duwtje in de rug rondom WK Zitvolleybal

09 juli 2018

Als het aan More2win ligt, is het WK Zitvolleybal het startsein voor veel mensen met een beperking om te gaan sporten. “We organiseren projecten en side events om te zorgen dat de maatschappelijke spin-off van (top-)sportevenementen wordt vergroot” vertelt Paul Ubbink. “In dit geval: drempels wegnemen zodat meer mensen kunnen bewegen en sporten. Daarom organiseren we clinics op zorg- en revalidatiecentra en brengen we dit evenement onder de aandacht van young professionals. Sporten en bewegen is goed voor iedereen.”

Lekker sporten voorop
Via clinics kunnen mensen ervaren hoe leuk sport is. Ubbink: “Mensen reageren daar enthousiast op. Ze vinden het spel leuk, en raken geïnspireerd als ze zien dat je met een beperking ook hogerop kan komen in de sport. Zo krijgt zitvolleybalinternational Robert-Paul Buitendijk, die een deel van de clinics geeft, altijd een stortvloed aan vragen. Hij vertelt graag hoe hij zelf begonnen is en geeft tips.” De clinics zijn op locatie in revalidatiecentra en zorginstellingen en worden georganiseerd in samenwerking met onder andere de volleybalbond (Nevobo), Uniek Sporten en de gemeente Arnhem.

Samen van sport genieten tijdens het WK
Voor mensen die enthousiast zijn geraakt is er op de tweede dag van het WK in Arnhem een bijzonder programma. “Mensen met een beperking gaan sporten, en de topsport beleven op de tribune. In Arnhem is dat spectaculair: je zit dicht op het veld en de absolute wereldtop komt in actie. We hopen enkele young professionals te enthousiasmeren om aan te sluiten en hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien.”

Lokale volleybalclubs zorgen voor vervolg
Ook voor de sporters zelf kijkt More2win verder dan het evenement. “We betrekken lokale volleybalclubs voor een vervolgtraject. Zo geeft het zitvolleybalteam van Volar/Aetos op 3 september een open training waar we iedereen van harte voor uitnodigen. En het gaat wat ons betreft verder dan zitvolleybal. We willen vooral laten zien wat sport en bewegen voor je kan betekenen. Kijk op Uniek Sporten wat er bij jou in de buurt is, misschien ga je wel liever tafeltennissen, of wandelen als intensieve sport niet mogelijk is.” Als het aan Ubbink ligt, krijgt dit initiatief dan ook een vervolg. “Hier kwamen de puzzelstukjes mooi bij elkaar omdat het WK Zitvolleybal naar Nederland komt in het Gelders Jaar van het Aangepast Sporten. Maar ook na 2018 blijft het nodig om drempels weg te nemen en te inspireren via mooie sportevenementen.”

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!

Deze handbiker gaat pas echt offroad!

“In de werpstoel vergeet ik mijn beperking”