Direct door naar content
Trek je oranje shirt aan voor het EK CP-Voetbal in Zeist!  afbeelding nieuwsbericht

Trek je oranje shirt aan voor het EK CP-Voetbal in Zeist!

19 juli 2018

Vind jij het ook zo jammer dat je je oranje voetbalshirt dit WK in de kast moest laten hangen? Je kunt dat Nederland-shirt toch nog aantrekken, want we doen wel mee met het EK CP-voetbal van 25 juli tot 5 augustus. Het leuke is dat de wedstrijden op de KNVB Campus in Zeist worden gespeeld. Lekker dichtbij dus! 

Aan het EK CP-voetbal doen in totaal tien landen in twee poules van vijf ploegen mee. Het Nederlands CP-team behoort tot de favorieten, want vier jaar geleden stonden ze in de finale. Nu het EK in eigen land is, hoopt het elftal op extra steun van het thuispubliek. "Het is natuurlijk altijd leuk om je oranje shirt aan te doen en mee te juichen voor de CP-voetballers. Of je nu een beperking hebt of niet. De toegang is gratis dus hoe meer mensen komen kijken hoe beter. Je kan dan ook zien wat CP-voetbal is", legt Marcel Geestman, coördinator aangepast voetbal bij KNVB.

CP voetbal kun je spelen als je cerebrale parese hebt of als je niet-aangeboren hersenletsel hebt opgelopen door bijvoorbeeld een coma of hersenbloeding. "Ook als je een lichte hersenbeschadiging hebt kun je nog steeds oranje halen. Dat is een droom die je kunt najagen. Je draagt dan hetzelfde shirtje als Robin van Persie, Arjen Robben of Memphis Depay, want het CP-team heeft dezelfde shirts."  

Vind jij dat je dat je een plek in het Nederlands CP-team hebt verdiend? Laat het dan zien op de CP-talentendag! "Die organiseren we elk jaar en nu dus mooi gecombineerd met het EK op de KNVB Campus in Zeist. Het wordt in ieder geval een leuke voetbaldag en als je talentvol genoeg blijkt kun je misschien door naar een van de selectieteams van de het CP-voetbal. Dan kun je dus je droom najagen!"

Droom jij niet van oranje, maar wil je wel voetballen? Ook prima! Dat is juist het leuke aan voetbal: voor iedereen is iets mogelijk, legt Marcel uit. "Als je heel licht CP hebt kun je vaak in een reguliere voetbalteam mee. Als je wat zwaarder beperkt bent kun je in een g-team voetballen, daar kom jij dan meer tot je recht. Zit je in een rolstoel dan kun je kijken of framevoetbal iets is."

Framevoetbal is in Nederland nog in opkomst, maar wordt al bij verschillende clubs gedaan. Tijdens de talentendag wordt ook een clinic framevoetbal georganiseerd, zodat je kunt zien of je dat leuk lijkt. Zie ook ons artikel over framevoetbal.

De talentendag is op een van de speeldagen van het EK, dus je kunt dan nog een wedstrijd meepakken. Zo kun je er gelijk een mooi dagje uit van maken tijdens je zomervakantie, zegt Marcel. "Op de KNVB Campus is van alles te zien en daar kom je toch ook niet elke dag.  Er is een beeldentuin met voetbalhelden, je kunt er rustig rondfietsen en je kunt zien waar de oranjeleeuwinnen en het Nederlands elftal trainen."

Meer info over het EK CP voetbal en aanmelden voor de talentendag vind je hier.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nordic Walking is meer dan met stokken lopen

Deze protheses zijn niet van echt te onderscheiden

Doe mee met de derde Onbeperkte Elfstedentocht!