Direct door naar content
 "Mensen met een beperking hebben ook talenten" afbeelding nieuwsbericht

"Mensen met een beperking hebben ook talenten"

12 juli 2018

Rik en Tanja naar de Special Olympics

Op een van de banen van tennisclub Etten staat een speciale groep te tennissen. Onder leiding van coach Slawa Westphal trainen hier de G-tennissers. Het zijn jongeren met een verstandelijke beperking. Maar dat is niet het enige wat de groep bijzonder maakt. Twee leden van het team, Rik Snepvangers en Tanja Baremans doen volgend jaar mee met de Special Olympic World Games in Abu Dhabi.

Na een fijne training in het zonnetje vertellen ze samen met Slawa over dit mooie evenement. Tanja weet nog goed dat ze werden ingeloot voor de Special Olympics: "Toen we gekozen waren was ik blij. Maar ik was ook verdrietig dat niet het hele team mee kon." Slawa: "Om mee te doen aan de Special Olympics moet je ingeloot worden. Daarnaast kijken ze of je al eerder hebt deelgenomen. In 2011 mochten een aantal leden van ons team meedoen aan de Special Olympics in Athene. Ik heb ons team voor deze keer opnieuw aangemeld, nadat ik wist dat iedereen mee wilde. Vervolgens moet je maar afwachten wie er echt mogen gaan. Om mee te mogen, moeten deelnemers ook aan de nationale Special Olympics meedoen."

"Mensen met een beperking hebben ook talenten"
Rik tennist inmiddels drie jaar: "Ik heb ook atletiek gedaan, paardrijden en nu tennis. Ik vind het leuk dat ik hard kan slaan en samen kan spelen." Hij is niet zenuwachtig voor zijn deelname: "Ik heb er zin in, maar het duurt nog wel lang voor het zo ver is." Ook over de vliegreid ernaartoe maakt hij zich niet druk: "Ik heb al eerder gevlogen naar Portugal en Italie." Tanja vindt het wel spannend: "Ik wil graag een slaappilletje voor het vliegen. Het opstijgen en de turbulentie, dat vind ik niks." Zij zit inmiddels al weer acht jaar op tennis bij Slawa. "Ik vind het lekker om de frustratie eruit te slaan. Ik werk op de kinderboerderij en daar heb ik soms stress van. Ook is het goed dat ik onder de mensen kom. Ik woon zelfstandig en na mijn werk ben ik vaak zo moe dat ik er niet meer uit ga. Wel wandel ik elke avond een stukje en ik zit op aquajoggen." Rik doet naast tennis niet aan andere sporten. "Ik kijk graag netflix of Pokémon en ik laat de hond uit. "Tanja hoopt dat de Special Olympics volgend jaar in de media komen: "De gewone Special Olympics krijgen altijd veel aandacht. Maar mensen met een beperking hebben ook talenten. Daar mag best eens aandacht voor zijn!" Tanja's eigen talent ligt vooral bij het serveren zegt ze: "Ik raak nooit het net."

Sponsors gezocht
Om de reis naar Abu Dhabi mogelijk te maken voor Rik en Tanja zoekt het team naar sponors. Slawa: "De spelers moeten zelf hun reis betalen. Dat proberen we op allerlei manieren bij elkaar te krijgen. Als er nog mensen of bedrijven willen sponsoren horen we dat graag." Wil je Rik en Tanja sponsoren? Kijk dan op: www.doneeractie.nl/rik-en-tanja-naar-abu-dhabi/-16687

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: