Direct door naar content
Apple wil een blindengeleidehond of blindenstok overbodig maken afbeelding nieuwsbericht

Apple wil een blindengeleidehond of blindenstok overbodig maken

26 juli 2018

Apple heeft zichzelf een nieuw, ambitieus doel gesteld, namelijk slimme kleding ontwikkelen die moet gaan fungeren als een extra paar ogen voor mensen met een visuele beperking.

Het idee is als volgt: in je kleding, bijvoorbeeld in je shirt of jas, worden slimme sensoren en een kleine camera verwerkt. Deze maken een scan van de omgeving, die vervolgens gedetailleerd gecommuniceerd wordt aan de gebruiker. Dat kan via de iPhone, iPad of Apple Watch, die aan de kleding gekoppeld is, maar ook via trillingen in je kleding.

Doordat de sensoren en de camera je omgeving scannen, kunnen ze op een slimme manier je gedrag sturen. Bijvoorbeeld in het verkeer: als je richting een stoplicht loopt, kan de camera registreren welke kleur deze heeft, en weet je of je moet stoppen of veilig kan oversteken. En als je bijvoorbeeld richting een trap loopt, krijg je een melding hoe hoog de treden zijn.

Ook is het een mogelijkheid dat er niet met speciale kleding wordt gewerkt, maar met een cilindervormig apparaat dat je in je hand houdt. Deze lijkt op een zaklamp en heeft een camera voorop en sensoren rondom. Belangrijk om te weten is dat het hier om een patent gaat, en het nog jaren kan duren tot het uiteindelijke product verschijnt. Mocht dit product succesvol ontwikkeld worden, dan zou dat betekenen dat je in het dagelijks leven minder afhankelijk bent van andere mensen, een blindenstok of een blindengeleidenhond. Wij zijn heel benieuwd naar deze ontwikkelingen en houden deze nauwlettend in de gaten!


Bron: iphoned
Beeld: Patently Apple

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Luis stuurt zijn armprotheses aan met zijn brein

Robot geeft zieke kinderen stadionbeleving

Dit is pas een slimme rolstoel!