Direct door naar content
Wie zet jij in het zonnetje vandaag op de Internationale Dag van de Vriendschap? afbeelding nieuwsbericht

Wie zet jij in het zonnetje vandaag op de Internationale Dag van de Vriendschap?

30 juli 2018

Eerlijk is eerlijk: we zijn nergens in het leven zonder lieve vrienden om ons heen. Lief en leed kunnen delen met mensen die van je houden is een groot voorrecht! En vandaag, op de Internationale Dag van de Vriendschap, is een mooi moment om daarbij stil te staan.

Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties in 1935, om te benadrukken dat vriendschap een belangrijke rol speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. Sinds dit jaar hebben meerdere landen zich hierbij aangesloten. In Nederland is de dag (nog) niet zo bekend, maar in Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië is deze dag heel populair. In 1977 werd Winnie the Pooh door de VN benoemd als Ambassadeur van de Vriendschap.

Het doel van de dag is dan ook om even stil te staan bij vriendschappen in je leven, en wat deze voor je betekenen. Een mooi moment om te bedenken voor welke vrienden of vriendinnen je dankbaar bent, en welke vriendschappen je misschien ten onrechte hebt laten versloffen. Is er iemand met wie je al een tijd geen contact heb gehad? Vandaag is de dag om even te bellen, een lief kaartje te sturen, koffie te gaan drinken of er samen op uit te gaan! Verschillende mensen wisselen ook vriendschapsarmbandjes uit.

Een mooi initiatief, vinden wij. Want die vrienden met wie je zo goed kunt lachen, je tot steun zijn in moeilijke tijden, met wie je samen sport, op vakantie gaat, die naar je luisteren en je waarderen om je wie je bent: het is één van de mooiste geschenken in het leven. Tijd om goed te investeren in deze vriendschappen en je dankbaarheid te tonen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: