Direct door naar content
Deze studente gaat de strijd aan met haar MS en blijft competitief hardlopen afbeelding nieuwsbericht

Deze studente gaat de strijd aan met haar MS en blijft competitief hardlopen

16 augustus 2018

Kayla Montgomery speelde voetbal in een prestigieus team, toen ze tijdens een wedstrijd viel. Ondanks dat de val uiteindelijk meeviel, had ze de dagen erna soms geen gevoel  in haar voeten en benen. Ze ging naar de dokter en kreeg heftig nieuws te horen: ze had MS (multiple sclerose).

Ze moest het voetballen opgeven. “Ik was boos, zó boos”, herinnert ze zich nog van die tijd. Maar na die klap kwam haar winnaarsmentaliteit boven drijven, en ze besloot om niet op te geven. In plaats van voetballen ging ze hardlopen, met name langere afstanden. Ze wilde zo snel en zo lang mogelijk leren rennen, voor de tijd haar in haalde en haar zenuwen en spieren haar nog meer gingen belemmeren.

In het begin was ze één van de langzaamste in het track-team, maar na een tijd trainen begon ze haar eigen persoonlijke records te verbreken. Haar coach, Patrick Cromwell, helpt haar om goede prestaties neer te zetten. Maar hij is er ook om haar op te vangen aan het eind van de race. Letterlijk, want haar benen zijn dan zo gevoelloos dat ze onder haar middel niets meer voelt.

Momenteel zit Kayla bij het track-team van de Lipscomb University en inspireert ze haar teamgenoten, coaches en fans. Ze blijft, ondanks haar ziekte, knokken om haar sportprestaties te verbeteren en haalt ondertussen geld op, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar een oplossing voor MS. Wij vinden haar enorm dapper en inspirerend!

Bron: Inspire More
Beeld: screenshot filmpje

In dit filmpje zie je Kayla’s verhaal:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: