Direct door naar content
Kom naar de open trainingen Para-Cycling op Papendal! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de open trainingen Para-Cycling op Papendal!

20 augustus 2018

Afgelopen maand suisden de Nederlandse Para-wielrenners bij het WK over de wegen in het Italiaanse Maniago. Wil jij ook ervaren hoe hard je door de bocht kunt gaan met een handbike, tricycle of op een tandem? Dan heb je deze maand volop kans om kennis te maken met deze mooie sport. 

Nederland is echt een fietsland. Dat was ook te zien bij het WK Para-Cycling: de Nederlandse renners gingen met maar liefst 9 gouden medailles, 3 zilveren medailles en 1 bronzen medaille naar huis gingen. Als je deze toppers vraagt wat ze nu zo leuk aan hun sport vinden, dan zullen ze ongetwijfeld het tactische spel van de koers noemen. De snelheid die je voelt op een fiets of handbike is ook uniek aan het wielrennen. Wat is er nu heerlijker dan je energie kwijt te kunnen door zelf hard te trappen of te draaien met je handen?

Dat harde werk met je benen of armen wordt ook beloond met een lekkere frisse bries door je haren en een blik op prachtige natuur. In Nederland hebben we mooie fietspaden waar je op een handbike of anders aangepaste fiets kunt genieten van polderlandschappen en duinen. Als jij graag buiten sport dan is wielrennen misschien wel jouw sport!

Het leuke aan para-wielrennen is dat het voor heel veel soorten beperkingen geschikt is. Zo kun je als je zoals wereldkampioen Jetze Plat een onderbeen mist met een handbike fietsen. Heb jij door een beperking moeite met evenwicht? Dan kun je op een tricycle ook leren wielrenen. Als je een lichte beperking hebt of een geamputeerde arm dan kun je op een gewone racefiets met wat aanpassingen stappen. Ben je blind of slechtziend dan kun je samen met een ziende piloot op een tandem hoge snelheden bereiken. 

Ben je benieuwd of wielrennen iets voor jou is? Kom dan naar de Open Trainingen Para-Cycling die de KNWU ook deze maand weer organiseert op Papendal in Arnhem. Bij de eerst volgende Open Training op 25 augustus kun je meedoen op een solofiets, tandem, handbike of tricycle. Als je nog geen fiets hebt dan kun je die ook voor die dag lenen. Je moet wel zelf zorgen voor kleding, schoenen en een helm. 

Heb je na die eerste training de smaak te pakken dan kun je samen met de KNWU op zoek gaan naar een wielerclub in de buurt om in een groep te rijden. Dan leer je ook meer om beter en veilig door de bochten te rijden. 

Wil je deelnemen aan de open training op 25 augustus? Stuur dan uiterlijk woensdag 22 augustus een e-mail naar paracycling@knwu.nl met de volgende gegevens: naam, categorie (Solo / Tandem / Handbike / Tri-Cycle / ik heb nog geen fiets) en classificatie (indien bekend). Wil je deelnemen op een andere datum? Kijk dan hier naar het aanbod. 

Wil je zien hoe hard die snelle jongens en meiden op hun handbikes en tandems door de bochten scheuren? Kom dan op 28 augustus naar de Arnhemse Wielerdag. Daar kun je al de wielrenners in actie zien bij de proloog van de Boels Ladies Tour en de spectaculaire afvalrace Rush Hour. Voor die renners van start gaan, geven Nederlandse handbikers een demonstratie en laten zij zien hoe hard zij over het Arnhemse stratenparcours kunnen racen. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: