Direct door naar content
Proefles Bounz Unlimited op woensdag 19 december afbeelding nieuwsbericht

Proefles Bounz Unlimited op woensdag 19 december

07 december 2018

Springen op een trampoline geeft een lekker gevoel: je zweeft even in de lucht en stuitert dan van zelf weer terug. Het is leuk om zo lekker te springen en zo fitter te worden. Als je van springen houdt dan is trampolinepark Bounz een paradijs. Daar heb je een hal met 32 aaneengeschakelde trampolines en ook muren waar je tegen aan kunt springen. Dat is toch even wat anders dan een trampoline in de tuin van je ouders of bij een vriendje. Hier kun je echt los gaan! 

Maar wist je dat dat springen voor jou ook gezond is om te doen? Je wordt er fitter, sterker, leniger van en je kan er ook je coördinatie verbeteren op de trampoline. Bij Bounz in Amsterdam bieden ze sinds kort lessen aan voor kinderen met een beperking: Bounz Unlimited. Je kan aan deze springlessen meedoen als je tussen de 5 en 13 bent en een lichamelijke beperking hebt zoals bijvoorbeeld CP. Je begint met een warming-up en wat rekken en strekken op de trampoline. Daarna kies je een eigen plekje in de hal uit om verschillende oefeningen te doen. Zo ga je bijvoorbeeld van links naar rechts springen. Dat doe je dan steeds 30 seconden tot een minuut, want dat is best intensief. Die oefeningen worden ook afgewisseld met spelletjes en estafettes over de trampolines. 

De eerste serie lessen in Amsterdam begonnen in juni en zijn al afgerond. Joris (8) was een van de enthousiaste deelnemers. "Ik vind het opzij en naar voren en naar achteren springen het leukste", vertelt hij in een interview met Allesoversport.nl. Joris heeft CP, waardoor zijn spieren soms moeite hebben met samenwerken. Hij heeft daardoor ook problemen met zijn evenwicht. Door het trampolinespringen verbeterde zijn balans. In de eerste les had hij nauwelijks evenwicht, maar toen hij doorkreeg hoe het werkt ging het veel beter merkte zijn moeder. "Joris doet er alles aan om niet te vallen, maar hij ervaart hier dat het veilig is en dat het geen drama is als hij valt. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Hij durft meer risico te nemen en doet ook mee aan moeilijkere oefeningen." 

Ben je enthousiast geworden? Kom dan naar de gratis proefles op 19 december!

Voor wie:  Voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 13 jaar met een lichamelijke beperking die zelfstandig kunnen lopen of een chronische ziekte hebben zoals astma, diabetes of obesitas.

Waar: Bounz® Amsterdam, Willinklaan 5, 1067 SL Amsterdam

Wanneer:  Woensdag 19 december van 15.00 tot 16.00 uur

Inschrijven: Stuur een e-mail met daarin je naam, leeftijd en wat voor beperking je hebt naar Dennis van der Snoek.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: