Direct door naar content
Kom naar de Vondelgames op zaterdag 15 september! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de Vondelgames op zaterdag 15 september!

02 september 2019

Op zaterdag 7 september organiseert Reade voor de vijfde keer de VondelGames. VondelGames is een spectaculair sportevenement vol met fietsactiviteiten in het Vondelpark waar íedereen aan mee kan doen, zolang je maar rijdt op wielen! Helaas is bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar wel essentieel ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Beoefen jij een aangepaste sport, wil je het een keer proberen of hou je gewoon van fietsen; bij de VondelGames ben je méér dan welkom!

Programma:
09:30 - 11:30 uur

Interclub Wieler vereniging Olympia
9.30: 11.30

Interclub 1-2-3-4. Amsterdamse jeugd neemt het op tegen jeugd uit de regio. Kom kijken of schrijf je in!

Vondel on Wheels
12:00 - 13:00 uur

De jaarlijkse Vondel on Wheels is het paradepaardje van de VondelGames. Iedereen mag en kan meedoen als je je maar voortbeweegt op wielen! Dus pak je mooiste of snelste fiets, driewieler of handbike, maak je rolstoel rijklaar, pak je RaceRunner, of skeelers en kom meedoen. Deze wedstrijd is voor jong en oud!

NK Para-cycling (tandem en cycling)
13:15 - 14:45

Para-cycling omvat alle wielerdisciplines voor renners met een handicap. Op de tandem zijn twee sterker dan één. De voorste renner noem je de ‘piloot’ want hij of zij bestuurd het voorwiel. De achterste renner heet een ‘stoker’. Dit is die doorgaans een visuele beperking heeft.

NK Handbiken
15:30 - 16:30

Het historische Nederlands kampioenschap Handbiken keert dit jaar alweer voor de vijfde keer terug op het VondelGames parcours in het Vondelpark! Handbiken is een spectaculaire sport om te zien. Renners rijden op een lage driewielige fiets die ze met de armen aandrijven.

Aanmelden
Lijkt het jou leuk om deel te nemen? Het is dan nog wel mogelijk om je in te schrijven aan de inschrijfbalie bij Reade. Zorg dan dat je minimaal 60 minuten voor de start van jouw race aanwezig bent. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet en stuur een e-mail naar deelnemers.vondelgames@reade.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: