Direct door naar content
Kom naar de Vondelgames op zaterdag 15 september! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de Vondelgames op zaterdag 15 september!

29 augustus 2018

Op zaterdag 15 september organiseert Reade voor de vierde keer de VondelGames. VondelGames is een spectaculair sportevenement vol met fietsactiviteiten in het Vondelpark waar íedereen aan mee kan doen, zolang je maar rijdt op wielen! Helaas is bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar wel essentieel ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Beoefen jij een aangepaste sport, wil je het een keer proberen of hou je gewoon van fietsen; bij de VondelGames ben je méér dan welkom!

Programma:
09:00 - 11:00

Interclub Wieler vereniging Olympia

Interclub 1-2-3-4. Amsterdamse jeugd neemt het op tegen jeugd uit de regio. Kom kijken of schrijf je in!

11.15 - 12.00

PULSE Racing

Wanneer je een dwarslaesie hebt kun je je benen niet meer bewegen. Met de nieuwste technologieën en elektrostimulatie is het toch mogelijk om in beweging te komen! Tijdens de VondelGames nemen atleten het tegen elkaar op, op een parcours van 600 meter!

12:00 - 12:45

Vondel on Wheels

De jaarlijkse Vondel on Wheels is het paradepaardje van de VondelGames. Iedereen mag en kan meedoen als je je maar voortbeweegt op wielen! Dus pak je mooiste of snelste fiets, driewieler of handbike, maak je rolstoel rijklaar, pak je RaceRunner, of skeelers en kom meedoen. Deze wedstrijd is voor jong en oud!

13:15 - 14:45

NK Para-cycling (tandem en cycling)

Para-cycling omvat alle wielerdisciplines voor renners met een handicap. Op de tandem zijn twee sterker dan één. De voorste renner noem je de ‘piloot’ want hij of zij bestuurd het voorwiel. De achterste renner heet een ‘stoker’. Dit is die doorgaans een visuele beperking heeft.

15:30 - 16:30

NK Para-cycling Handbiken (Vondelpark race)


Aanmelden
Lijkt het jou leuk om deel te nemen? De online inschrijving sluit op vrijdag 14 september om 20:00 uur. Het is dan nog wel mogelijk om je in te schrijven aan de inschrijfbalie bij Reade. Zorg dan dat je minimaal 60 minuten voor de start van jouw race aanwezig bent. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet en stuur een e-mail naar deelnemers.vondelgames@reade.nl.

×