Direct door naar content
Deze inspirerende kapper zonder handen is een begrip in Argentinië afbeelding nieuwsbericht

Deze inspirerende kapper zonder handen is een begrip in Argentinië

12 september 2018

De artistieke, getalenteerde kapper Gabriel Heredia werd geboren zonder handen. Zijn craft en zijn winkel zijn inmiddels een begrip – niet alleen in Argentinië, maar ook ver daarbuiten. Hij maakt de meest kunstzinnige creaties waar kappers met tien vingers alleen maar van kunnen dromen.

Hoe hij zover heeft kunnen komen? Zelf denkt hij door de steun van zijn vrienden en familie, die hem altijd aanmoedigden het maximale uit zijn leven te halen. Als kleine jongen observeerde hij zijn moeder in haar kapperszaak. Op zijn veertiende begon hij met knippen als hobby, maar het vak greep hem en hij wilde steeds meer leren. Inmiddels is hij een echte professional: “Ik werd er zo blij van, en het is nog steeds mijn passie!”

Gabriel begon te werken in San Isidro, en startte later een grotere zaak in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij is een gevreesde deelnemer op grote kapperswedstrijden en helpt tevens bij een non-profit kappersorganisatie om knipbeurten en eten uit te delen. “Ik ben dankbaar dat ik geboren ben zonder handen, want het heeft me geleerd om nooit in problemen of beperkingen te denken.”

Gabriel aan het werk zien? Check even dit filmpje:

 
Barber Born Without Hands

This handless barber creates intricate haircuts and is truly an inspiration to everyone he meets.

Posted by Weird Wild World on Tuesday, July 31, 2018Beeld: Screenshot filmpje

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

Tamara kan weer zelf op pad dankzij leenfiets

“Met de handbike kan ik mezelf weer uitdagen”