Direct door naar content
Verkiezing Uniek Sporttalent 2018 gestart! afbeelding nieuwsbericht

Verkiezing Uniek Sporttalent 2018 gestart!

11 september 2018

AMSTELVEEN- Het is stemmen geblazen want vanaf deze week is de verkiezing Uniek Sporttalent 2018 van start gegaan. De verkiezing geeft breedtesporters met een handicap een podium. In drie categorieën kunnen zij strijden om de titel Uniek Sporttalent 2018. De verkiezing is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en haar partners ABN Amro en Sublime FM. Stemmen doe je eenvoudig via de site van Uniek Sporten.

Dit jaar is alweer het vijfde jaar dat de verkiezing Uniek Sporttalent wordt gehouden. Tijdens deze verkiezing draait alles om erkenning voor een mooie overwinning of indrukwekkende prestatie door breedtesporters met een handicap. Er zijn 94 genomineerde sporters met elk hun eigen unieke verhaal. Dit kan verschillen tussen het winnen van een handbike-wedstrijd tot het vinden van een lievelingssport.

Hoe werkt de verkiezing?

De verkiezing bestaat per categorie uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale. De categorieën waarin gestemd kan worden zijn: Lichamelijke of zintuigelijke beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams. In elk van deze categorieën kan, via de website van Uniek Sporten, er één stem worden uitgebracht. Vervolgens gaan de deelnemers met de meeste stemmen door naar de volgende ronde. De winnaars van elke categorie worden gehuldigd op het Benefietdiner van de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA.

De jury bestaat uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse. Zij zullen hun stem laten gelden in de finale. Kijk voor meer informatie over de verkiezing op de website www.unieksporttalent.nl.

Prijzenpakket

Naast de titel ‘Uniek Sporttalent 2018’ krijgen de winnaars een cheque ter waarde van € 1.000,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportverenigingen waar de winnaars actief zijn mogen voor maar liefst € 4.000,- stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging. Ga dus naar de wedstrijd en steun.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Jetze Plat Paralympisch Sporter van 2020-2021

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

‘Epilepsiemeisje’ in finale missverkiezing