Direct door naar content
Met de juiste muziek wordt sporten makkelijker en leuker! afbeelding nieuwsbericht

Met de juiste muziek wordt sporten makkelijker en leuker!

17 september 2018

Vind jij sport maar saai en vermoeiend? Probeer dan eens te sporten met je favoriete muziek op: dat is niet alleen veel leuker, het sporten wordt ook gemakkelijker. Met de juiste muziek op krijg je echt een boost en hou je het ook langer vol.

Sport en muziek is een hele goede combi, zeker als je een beetje extra motivatie nodig hebt. Als je de muziek op je dopjes, koptelefoon of een ander speakertje goed kiest, zul je dat effect wel merken: je raakt veel sneller in een flow. Daardoor word je minder snel moe en hou je het sporten dus ook langer vol.

Onderzoekers hebben zelfs ontdekt dat als je een sport doet waarbij je een bepaald beweegritme wil aanhouden, bijvoorbeeld met hardlopen of handbiken, dat muziek dan kan helpen sneller te gaan. Onbewust pas je je tempo namelijk aan op de muziek. Klassieke muziek of een langzaam zwijmel liedje zijn daarom niet ideaal om op te sporten. Een dancenummer met een lekkere beat is dan een veel betere keus. Dan is het veel makkelijker om door te gaan! Bij de cooling down kan rustige muziek trouwens wel van pas komen.

Behalve de beat kan de tekst in een liedje ook extra motiverend zijn tijdens het sporten. Met teksten als 'Keep it up', 'Go for it', en 'Run' 'I've Got the Power' is de zanger of zangeres een motiverende coach in je oren.

Toch kun je niet een soort muziek aanwijzen als de ideale sportmuziek, want muziek is natuurlijk ook smaakgevoelig. Misschien sport jij wel extra lekker op de raps van Drake en jouw sportmaatje op de beats van Hardwell. Wat voor jou werkt kun je uitvinden door met verschillende muzieksoorten op te sporten.

Favoriete playlists
Dat muziek vaak gebruikt wordt tijdens het sporten kun je ook op een streamingdienst als Spotify zien. Spotify heeft zelf gemerkt dat gebruikers meer dan 25 miljoen workout-playlists hebben gemaakt. Eminen komt vaak in die playlists voor met de nummers 'Till i Collapse' en 'Lose Yourself'. In Nederland staan de dj's Axwell /\ Ingrosso, Jax Jones en Avicii ook hoog in die sportlijstjes. Laat je je liever verrassen? Dan kun je kiezen voor Spotify-playlists met namen als 'Beast Mode', 'Run Wild' en 'Power Workout'.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: