Direct door naar content

Sporten met een autisme spectrum stoornis

 

Uniek sporten

Wat is autisme spectrum stoornis? Als je autisme hebt dan verwerk je informatie in je hersenen op een andere manier. Dit heeft invloed op het maken van sociale contacten, communiceren en je flexibiliteit. Doordat autisme een complexe stoornis is en het in vele verschillende vormen voorkomt, wordt de term Autisme Spectrum Stoornis (ASS) als paraplu gebruikt voor alle autisme stoornissen. 

Een keuze voor een sport met autisme kan daarom voor iedereen weer anders zijn. Over het algemeen zijn kleine sportgroepen, een prikkelarme omgeving en duidelijke structuur eigenschappen om rekening mee te houden bij de zoektocht naar een sport. Daarbij kun je aan allerlei verschillende sporten denken zoals golf of judo en andere vechtsporten. Ook bij sporten met een duidelijke structuur en hoge mate van voorspelbaarheid zoals atletiek, schaatsen en badminton kunnen geschikt zijn.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor sporten en bewegen met een autisme spectrum stoornis bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sportaanbieder zoeken

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND JOUW UNIEKE SPORTAANBIEDERS

 
Programma van:
Partners: