Direct door naar content

Sporten met een chronische aandoening

 

Wat is een chronische aandoening? Er wordt gesproken van een chronische ziekte wanneer lichamelijke klachten langer dan drie maanden aanhouden en niet te genezen zijn. Chronische aandoening is daarom ook een verzamelnaam voor uiteenlopende ziektebeelden. Op de lijst met chronische ziektes staan bijvoorbeeld reuma, astma, COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, MS en de ziekte van lyme. Pijn en vermoeidheidsklachten kunnen, bovenop het ziektebeeld, ook voor andere lichamelijke klachten zorgen.

Het is daarom extra belangrijk om in beweging te blijven. Bij de keuze voor een sport of beweegvorm is het raadzaam daar samen met een arts of fysiotherapeut naar te kijken. Het is namelijk belangrijk dat je een beweegvorm kiest waarbij je je eigen tempo en grenzen kunt bepalen.

Geschikte sporten met een chronische aandoening zijn bijvoorbeeld, wandelen, fietsen, zwemmen, yoga of fitness. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor sporten en bewegen met een chronische aandoening bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND JOUW UNIEKE SPORTAANBIEDERS

 
Programma van:
Partners: