Direct door naar content

Sporten met niet aangeboren hersenletsel

 

Uniek sporten

Wat is niet-aangeboren hersenletsel of NAH? Wanneer je schade aan je hersenen oploopt in de loop van je leven wordt gesproken over niet-aangeboren hersenletsel. NAH kan worden veroorzaakt door een ongeval in het verkeer of door een val of klap op het hoofd. Dit wordt ook wel traumatisch hersenletsel genoemd. NAH kan ook ontstaan door een proces in het lichaam, bijvoorbeeld door een herseninfarct, een tumor, een infectie of epilepsie. De gevolgen van dit hersenletsel zijn meestal zichtbaar zoals een verlamming, maar NAH heeft ook vaak onzichtbare gevolgen zoals overprikkeling, vermoeidheid en geheugenproblemen.

Omdat dit hersenletsel per patiënt verschilt, is het bij sport met NAH raadzaam goede persoonlijke begeleiding te zoeken en het stap voor stap op te bouwen. Het is daarbij vooral belangrijk dat je iets doet waarbij je eigen tempo en grenzen kunt bepalen.

Geschikte sporten met NAH zijn bijvoorbeeld, wandelen, fietsen, zwemmen, yoga of fitness. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor sporten en bewegen met niet aangeboren hersenletsel bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sportaanbieder zoeken

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND JOUW UNIEKE SPORTAANBIEDERS

 
Programma van:
Partners: