Direct door naar content

Agenda

26 januari 2018
Duivense Sportverkiezingen 2018 afbeelding nieuwsbericht

Duivense Sportverkiezingen 2018

Vrijdagavond 26 januari 2018 vindt voor de eerste keer de Duivense Sportverkiezing plaats. In Hotel van der Valk Duiven wordt die dag vanaf 19:00 uur een sportieve avond georganiseerd waar de Duivense Sportprijzen worden uitgereikt. Ga naar het nieuwsbericht voor meer informatie.
27 januari 2018
Darttoernooi in de Oase in Dieren afbeelding nieuwsbericht

Darttoernooi in de Oase in Dieren

In 2015 startte initiatiefnemer Eric Firing samen met multicultureel centrum de Oase in Dieren met darttoernooien voor mensen met een beperking. Het maakt niet uit op welke manier deelnemers beperkt zijn, iedereen kan meedoen. Deelnemers met een zware beperking spelen in een TacTics competitie. De Oase is op 27 januari geopend vanaf 12.00 uur. Inschrijven voor 12.30 uur, waarna het toernooi start om 13.00 uur. Aanmelden bij Eric Firing, email: dartoase@gmail.com of mobiel: 06-53509392. Het adres van de Oase is: Ericaplei
30 januari 2018
Inspiratiebijeenkomst Nationale Diabetes Challenge afbeelding nieuwsbericht

Inspiratiebijeenkomst Nationale Diabetes Challenge

In 2016 en 2017 namen ruim 6.500 mensen met diabetes deel aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Dat is een wandelinterventie met een persoongerichte aanpak die laat zien dat bewegen een uitstekend medicijn is voor een gezonde(re) levensstijl. Werk jij in de gezondheidszorg, voor een sportorganisatie of gemeente en wil je mensen met en zonder diabetes in beweging brengen? Kom dan op dinsdag 30 januari naar de inspiratiebijeenkomst NDC bij Sportcentrum Papendal. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden
05 februari 2018
Spécialité de la Maison - Introdans & De Onderwijsspecialisten afbeelding nieuwsbericht

Spécialité de la Maison - Introdans & De Onderwijsspecialisten

Modern balletgezelschap Introdans en De Onderwijsspecialisten brengen een bijzonder dansspektakel op de planken. Onder de titel Spécialité de la Maison treden ruim 150 leerlingen uit het speciaal en regulier onderwijs op. Zij werken samen met professionele Introdansers onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn en het docententeam van Introdans Interactie. Spécialité de la Maison (Specialiteit van het huis) is een voorstelling die je kunt bekijken als een avontuur in een swingend restaurant of
14 februari 2018
Sportverkiezing Apeldoorn 2017 afbeelding nieuwsbericht

Sportverkiezing Apeldoorn 2017

In Apeldoorn zijn er in 2017 weer fantastische prestaties geleverd door diverse sporters! De genomineerden voor de Sportverkiezing Apeldoorn 2017 zijn door de vakjury bekend gemaakt. Op 14 februari 2018 krijgen de sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent en sporter met een beperking van 2017 de prijs uitgereikt. De sportverkiezing is in de Raadzaal van het Stadhuis.
17 februari 2018
Gratis Fitheidstest voor 55-plussers Doesburg  afbeelding nieuwsbericht

Gratis Fitheidstest voor 55-plussers Doesburg

Voor de gemeente Doesburg organiseert Doesburg Beweegt in samenwerkingen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) op zaterdag 17 februari 2018 een gratis fitheidstest voor Doesburgse 55-plussers. Vanaf 9.00 tot 16.00 uur kunnen geïnteresseerden zich laten testen bij sporthal Beumerskamp, Breedestraat 39 in Doesburg. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 12 februari 2018 via www.maxvitaal.eu.
27 februari 2018
Arnhems Sportgala 2017 afbeelding nieuwsbericht

Arnhems Sportgala 2017

Ook dit jaar wordt in Arnhem de Sport-ster en Support-ster uitgereikt. Twee prijzen die gaan naar mensen die iets bijzonders hebben gedaan in of naast de sport. Arnhemmers kunnen vanaf nu al hun Sportfoto, Sport- en Support-ster van 2017 nomineren. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het gala op 27 februari 2018. Het sportgala vindt plaats in het Stadstheater Arnhem (Velperbinnensingel 10, 6811 BP Arnhem).
04 maart 2018
Week van de Unieke Sporter in de regio Nijmegen afbeelding nieuwsbericht

Week van de Unieke Sporter in de regio Nijmegen

Om te laten zien dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen sporten of bewegen en dat iedereen in de regio Nijmegen mee moet kunnen doen, organiseert het regionaal samenwerkingsverband Uniek Sporten de Week van de Unieke Sporter. Deze week vindt plaats van zondag 4 maart t/m vrijdag 9 maart 2018. De week wordt op zondag 4 maart 2018 geopend met een sportdag. Deze Dag van de Unieke Sporter vindt plaats bij het Radboud Universitair Sportcentrum (Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen). Daarnaast zetten
04 maart 2018
Uniek Wandelen afbeelding nieuwsbericht

Uniek Wandelen

Op 4 maart kun je 3, 5 of 6 kilometer wandelen in Nijmegen. Wandelsportvereniging WIOS’81, Stichting Koprol, Stichting Special Olympics 2016 en Uniek Sporten regio Nijmegen organiseren de wandeltocht in het kader van de sportdag van de Week van de Unieke Sporter. De start is stipt om 14.00 uur bij het Universitair Sportcentrum, Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen. Ervoor en erna kun je natuurlijk ook de informarkt en demonstraties van andere sporten bekijken. Aanmelden voor de wandeling kan via www.uniek-wandelen.nl.
07 maart 2018
(Bij)scholing: sporters met een verstandelijke beperking afbeelding nieuwsbericht

(Bij)scholing: sporters met een verstandelijke beperking

Op woensdagavond 7 maart 2018 organiseren we in samenwerking met Academie voor Sportkader van NOC*NSF weer een (bij)scholing: sporters met een verstandelijke beperking. Deze (bij)scholing zal plaatsvinden in Arnhem. Meer informatie over de locatie, tijd en inschrijven volgt zo spoedig mogelijk.
09 maart 2018
Congres van de Unieke Sporter afbeelding nieuwsbericht

Congres van de Unieke Sporter

Uitgangspunt van het Congres van de Unieke Sporter is ‘Samen brengen we mensen met een beperking in beweging’. Het congres is bedoeld voor professionals vanuit praktijk, beleid en onderzoek zoals: revalidatieartsen, fysiotherapeuten, beleidsmedewerkers en sportaanbieders. Het gevarieerde en interactieve programma prikkelt deelnemers om mee te denken en te doen en zich te laten inspireren door de doelgroep. Er is aandacht voor onder andere uniek zwemmen, beweegvriendelijke omgevingen, physical literacy en de trans
11 maart 2018
Kennismakingsdag boccia afbeelding nieuwsbericht

Kennismakingsdag boccia

Boccia lijkt op jeu de boules en is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking. Wil je het eens proberen? Kom dan naar de kennismakingsdag boccia in Beneden-Leeuwen. Naast de competitie die op die dag wordt gespeeld kan iedereen boccia komen proberen.
17 maart 2018
Racerunning bij Dag van de Atletiek 2018 afbeelding nieuwsbericht

Racerunning bij Dag van de Atletiek 2018

Tijdens de Dag van de Atletiek worden twee workshops RaceRunning verzorgd door RaceRunning NL voor zowel nieuwe RaceRunning trainers, als RaceRunning trainers met ervaring.
14 april 2018
RaceRunning Cup Nijmegen afbeelding nieuwsbericht

RaceRunning Cup Nijmegen

Op zaterdag 14 april 2018 organiseert RaceRunning Nederland in samenwerking met AV Cifla de NSGK RaceRunning Cup in Nijmegen. Meer informatie volgt op de website van RaceRunning.
26 mei 2018
BMVG Golftoernooi afbeelding nieuwsbericht

BMVG Golftoernooi

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseert Stichting BMVG voor de vijfde keer het BMVG Golftoernooi op Golfcentrum de Batouwe in Zoelen. Het doel van dit evenement is het delen van sportvreugde tussen valide golfers en golfers met een fysieke beperking.
28 mei 2018
BNP Paribas World Team Cup tennis afbeelding nieuwsbericht

BNP Paribas World Team Cup tennis

De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd de World Team Cup voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn. Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “Als toonaangevend land in het rolstoeltennis voelde de KNLTB de verantwoordelijkheid om de grootste wereldwijde rolstoeltennisevenementen naar Nederland te halen. Op deze manier
08 juni 2018
Special Olympics Nationale Spelen 2018 afbeelding nieuwsbericht

Special Olympics Nationale Spelen 2018

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op deze spelen zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. Deze is op vrijdag 8 juni in stadion de Vijverberg in Doetinchem. In het
09 juni 2018
Open Nederlands Kampioenschap para-atletiek afbeelding nieuwsbericht

Open Nederlands Kampioenschap para-atletiek

Op zaterdag 9 juni 2018 is de atletiekbaan in Nijmegen volledig in het bezit van de beste atleten ter wereld tijdens het Open Nederlands Kampioenschap atletiek voor sporters met een beperking. Het woord ‘open’ geeft aan dat de wedstrijd ook open staat voor atleten buiten Nederland.
10 juni 2018
Kennismakingsdag boccia afbeelding nieuwsbericht

Kennismakingsdag boccia

Boccia lijkt op jeu de boules en is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking. Wil je het eens proberen? Kom dan naar de kennismakingsdag boccia in Beneden-Leeuwen. Naast de competitie die op die dag wordt gespeeld kan iedereen boccia komen proberen.
07 juli 2018
Buddy Obstacle Run afbeelding nieuwsbericht

Buddy Obstacle Run

Rennen en klimmen in het prachtige natuurgebied in Zutphen en Lochum, dat kan tijdens de eerste Buddy Obstacle Run. Naast het reguliere parcours van 3 en 7 kilometer is er een Heldenparcours van 1,8 kilometer waar mensen met een beperking met hulp van een buddy de Obstacle Run kunnen afleggen. Deelname is voor sporters met een beperking gratis, wel even vooraf inschrijven via www.buddyrun.nl want er zijn maximaal 75 plaatsen op het Heldenparcours. Met de Buddy Obstacle Run zamelen Stichting Battle4Kids en Stichting Beat Batt
Meer agenda items laden
×