Direct door naar content

Agenda

26 april 2018
Sportinstuif: maak kennis met fitness en spinning afbeelding nieuwsbericht

Sportinstuif: maak kennis met fitness en spinning

Op donderdag 26 april kun je bij de sportinstuif kennismaken met fitness en spinning in Berkelland. Achterhoek sport onbeperkt organiseert deze sportinstuiven in aanloop naar de Special Olympics. Iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die wil je sporten kan zo een aantal sporten proberen. Vind je bewegen leuk? Kom dan gratis kennismaken met sporten tijdens de sportinstuif en meld je hier aan!
06 mei 2018
Holland Classic met handbike, tandem en racefiets vanuit Papendal  afbeelding nieuwsbericht

Holland Classic met handbike, tandem en racefiets vanuit Papendal

Op zondag 6 mei organiseert de NTFU de Holland Classic voor toerfietsers op Papendal bij Arnhem. In dit jaar, waar aangepast sporten in de schijnwerpers staat, mogen de handbikers en tandemmers niet ontbreken! Je hebt keuze uit drie verschillende toerroutes, een makkelijke, een pittige en een zware. De drie toerroutes zijn elk 60 km lang, met vertrek en aankomst op Papendal. Vind je de eerste tocht van 60 km toch te kort? Start dan nog keer voor een andere route. Op Papendal zijn 6 mei nog veel meer activiteiten zoals de
06 mei 2018
Wings for life World Run / App run Arnhem afbeelding nieuwsbericht

Wings for life World Run / App run Arnhem

Loop of rol mee met de Wings for Life World Run op Papendal in Arnhem! Op zondag 6 mei gaan over de hele wereld deelnemers van start bij deze unieke run. Hardlopers en rolstoelers (in gewone rolstoel) komen samen aan de start en lopen met een telefoon met app die de run bijhoudt. Een virtuele sleepwagen volgt de deelnemers. Het enige dat je hoeft te doen is die auto voor te blijven. Alle opbrengsten van de run zijn bedoeld voor dwarslaesie-onderzoek.
12 mei 2018
Open training para-cycling afbeelding nieuwsbericht

Open training para-cycling

Wil je weten of wielrennen wat voor jou is? De KNWU organiseert elke maand een Open Training voor mensen met een beperking. Je maakt kennis met het para-cycling en als je al ervaring hebt, maak je kans om mee te gaan met de wegtraining van het TalentTeam. Vind je de sport leuk, dan helpt de KNWU je op weg om te gaan sporten bij een club en misschien zelfs bij het TalentTeam. Je kunt meedoen op een solofiets, tandem, handbike of Tri-Cycle. Heb je zelf nog geen fiets, dan kun je er een lenen op Papendal. Je moet wel zelf kl
13 mei 2018
Ronde van Nijmegen afbeelding nieuwsbericht

Ronde van Nijmegen

De Ronde van Nijmegen op 13 mei is een schitterende wielertocht voor recreatieve wielrenners. De route is een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken dijk en glooiend heuvellandschap. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden: 70km, 120km of 160km. Iedereen kan deelnemen aan de Ronde. Dit jaar is er extra aandacht voor handbikers, jeugd en wielrenners met een verstandelijke beperking. Al enkele jaren doet Paralympisch kampioene Laura de Vaan mee. Dit jaar komt ook het Mont Ventoux team van Pluryn aan
19 mei 2018
Sportinstuif: maak kennis met bocce en korfbal afbeelding nieuwsbericht

Sportinstuif: maak kennis met bocce en korfbal

Op zaterdag 19 mei kun je bij de sportinstuif kennismaken met bocce en korfbal in Aalten. Achterhoek sport onbeperkt organiseert deze sportinstuiven in aanloop naar de Special Olympics. Iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die wil je sporten kan zo een aantal sporten proberen. Vind je bewegen leuk? Kom dan gratis kennismaken met sporten tijdens de sportinstuif en meld je hier aan!
21 mei 2018
Uniek Wandelen in Malden afbeelding nieuwsbericht

Uniek Wandelen in Malden

Op tweede Pinksterdag, maandag 21 mei kun je meedoen aan een Unieke Wandeling georganiseerd door de Stichting Malden wandelt. Je kunt kiezen voor een groepswandeling van 5 of 10 kilometer. Het traject is ook geschikt voor rolstoelers. Daarnaast lopen honderden wandelaars op individuele basis een van de tochten ( minimaal 5 en maximaal 42 kilometer). Een bruisende dag dus met een feesttent waar muziek en wandelen elkaar ontmoeten. Inschrijven kan hier.
26 mei 2018
BMVG Golftoernooi afbeelding nieuwsbericht

BMVG Golftoernooi

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseert Stichting BMVG voor de vijfde keer het BMVG Golftoernooi op Golfcentrum de Batouwe in Zoelen. Het doel van dit evenement is het delen van sportvreugde tussen valide golfers en golfers met een fysieke beperking.
26 mei 2018
Sportinstuif: maak kennis met tennis, voetbal en atletiek afbeelding nieuwsbericht

Sportinstuif: maak kennis met tennis, voetbal en atletiek

Op zaterdag 26 mei kun je bij de sportinstuif kennismaken met tennis, voetbal en atletiek in Oude IJsselstreek. Achterhoek sport onbeperkt organiseert deze sportinstuiven in aanloop naar de Special Olympics. Iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die wil je sporten kan zo een aantal sporten proberen. Vind je bewegen leuk? Kom dan gratis kennismaken met sporten tijdens de sportinstuif en meld je hier aan!
27 mei 2018
Competitiedag G-hockey afbeelding nieuwsbericht

Competitiedag G-hockey

Op diverse clubs in Nederland spelen in deze elftal-competitie voor G-hockeyers regio-elftallen tegen elkaar. Op 27 mei is de competitiedag bij MHC Ede. G-hockeyleden uit heel Nederland spelen die dag in mixed teams op groot veld 11 tegen 11.
28 mei 2018
BNP Paribas World Team Cup tennis afbeelding nieuwsbericht

BNP Paribas World Team Cup tennis

De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd de World Team Cup voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn. Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “Als toonaangevend land in het rolstoeltennis voelde de KNLTB de verantwoordelijkheid om de grootste wereldwijde rolstoeltennisevenementen naar Nederland te halen. Op deze manier
30 mei 2018
Gratis clinic rolstoeltennis Esther Vergeer Foundation afbeelding nieuwsbericht

Gratis clinic rolstoeltennis Esther Vergeer Foundation

Ben je tussen de 6 en 21 jaar oud, heb je een lichamelijke beperking en wil je leren rolstoeltennissen? Kom dan op 30 mei naar Apeldoorn (de Maten, Ambachtsveld 3). Alles is voor je geregeld, van sportrolstoel tot racket, dus trek je sportkleding aan en kom! Bel Lorraine op 06 22 40 80 67 of stuur een e-mail om aan te melden of als je meer wilt weten.
08 juni 2018
Special Olympics Nationale Spelen 2018 afbeelding nieuwsbericht

Special Olympics Nationale Spelen 2018

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op deze spelen zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. Deze is op vrijdag 8 juni in stadion de Vijverberg in Doetinchem. In het
09 juni 2018
Open Nederlands Kampioenschap para-atletiek afbeelding nieuwsbericht

Open Nederlands Kampioenschap para-atletiek

Op zaterdag 9 juni 2018 is de atletiekbaan in Nijmegen volledig in het bezit van de beste atleten ter wereld tijdens het Open Nederlands Kampioenschap atletiek voor sporters met een beperking. Het woord ‘open’ geeft aan dat de wedstrijd ook open staat voor atleten buiten Nederland.
09 juni 2018
Dirk Kuyt Foundation bekertoernooi H-hockey en E-Hockey afbeelding nieuwsbericht

Dirk Kuyt Foundation bekertoernooi H-hockey en E-Hockey

Op zaterdag 9 juni is het bekertoernooi voor H-Hockey (HK/OK) en E-Hockey (HK/OK). Dit Dirk Kuyt Foundation toernooi is in sportcentrum Valkenhuizen (Beukenlaan 15, 6823 MA Arnhem).
10 juni 2018
Kennismakingsdag boccia afbeelding nieuwsbericht

Kennismakingsdag boccia

Boccia lijkt op jeu de boules en is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking. Wil je het eens proberen? Kom dan naar de kennismakingsdag boccia in Beneden-Leeuwen. Naast de competitie die op die dag wordt gespeeld kan iedereen boccia komen proberen.
13 juni 2018
Sportdag Aangepast Sportief Voorthuizen afbeelding nieuwsbericht

Sportdag Aangepast Sportief Voorthuizen

Op woensdag 13 juni 2018 kun je meedoen aan een leuke sportdag van Aangepast Sportief. Dit keer vindt de sportdag plaats op het Sportpark van v.v. De Kieviten aan de Oude Zeumerseweg 3 tussen Barneveld en Voorthuizen. De sportdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur. Meld je aan via e-mail bij J.Lagerweij@barneveld.nl zodat we met de lunch met iedereen rekening kunnen houden. Als je een speciaal dieet hebt is het ook belangrijk dat wij het weten.
16 juni 2018
Open training para-cycling afbeelding nieuwsbericht

Open training para-cycling

Wil je weten of wielrennen wat voor jou is? De KNWU organiseert elke maand een Open Training voor mensen met een beperking. Je maakt kennis met het para-cycling en als je al ervaring hebt, maak je kans om mee te gaan met de wegtraining van het TalentTeam. Vind je de sport leuk, dan helpt de KNWU je op weg om te gaan sporten bij een club en misschien zelfs bij het TalentTeam. Je kunt meedoen op een solofiets, tandem, handbike of Tri-Cycle. Heb je nog geen fiets, dan kun je er een lenen op Papendal. Je moet wel zelf kleding
16 juni 2018
Dirk Kuyt Foundation E-hockey Play inn-Play outs afbeelding nieuwsbericht

Dirk Kuyt Foundation E-hockey Play inn-Play outs

Op zaterdag 16 juni zijn de Play inn-Play outs van het E-Hockey. Dit Dirk Kuyt Foundation toernooi is in sportcentrum Valkenhuizen (Beukenlaan 15, 6823 MA Arnhem) Foto: KNHB
26 juni 2018
Outdoor Gelderland afbeelding nieuwsbericht

Outdoor Gelderland

Ben jij dol op paarden? Kom dan eind juni naar Outdoor Gelderland! Van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli kun je hier genieten van paardensport. Op sportcentrum Papendal zijn er diverse spring- en dressuurwedstrijden waar ook topsporters aan meedoen. En dag één staat volledig in het teken van aangepast sporten! Kom dus zeker langs voor een leuk dagje uit. Op het terrein vind je een promodorp met meer dan 60 verschillende standhouders en restaurants. Ook zijn er diverse activiteiten, zie hiervoor de websit
Meer agenda items laden
×