Direct door naar content

Holland Classic met handbike, tandem en racefiets vanuit Papendal

Holland Classic met handbike, tandem en racefiets vanuit Papendal afbeelding nieuwsbericht
06 mei 2018

Op zondag 6 mei organiseert de NTFU de Holland Classic voor toerfietsers op Papendal bij Arnhem. In dit jaar, waar aangepast sporten in de schijnwerpers staat, mogen de handbikers en tandemmers niet ontbreken! Je hebt keuze uit drie verschillende toerroutes, een makkelijke, een pittige en een zware. De drie toerroutes zijn elk 60 km lang, met vertrek en aankomst op Papendal. Vind je de eerste tocht van 60 km toch te kort? Start dan nog keer voor een andere route.

Op Papendal zijn 6 mei nog veel meer activiteiten zoals de UCI BMX World Cupwedstrijd, het culinaire Framed Festival en de Bike Expo. Neem dus gerust familie of vrienden mee (dagkaart: €7,50 pp), die vermaken zich wel terwijl jij fietst.

Blauwe route
Als beginnende (aankoppel)handbiker of tandemrijder kies je in de Holland Classic verstandig voor de blauwe route. Die voert je vanuit Papendal over dijken en door de vlakke Betuwe. Je beklimt de Boersberg, en die is zelfs met een aankoppelhandbike goed te doen. Bekijk de highlights van deze blauwe route op youtube.

Rode route
Heb je al een paar honderd kilometer in de armen of in de benen dan is de rode route een aanrader, omdat die door glooiende bossen gaat. Zelfs door Nationaal Park de Hoge Veluwe en de Veluwezoom . Bekijk de highlights van deze rode route op youtube.

Zwarte route
Voor tandem- en handbikebikkels is de zwarte route uitgezet. Met 850 hoogtemeters! Het Rozenbos, de Posbank, de Zijpenberg en de Emma Pyramide, je gaat ze allemaal bedwingen. Bekijk de highlights van deze zwarte route op youtube.

Praktische info

  • De drie routes zijn uitgepijld en ook digitaal beschikbaar.
  • Deelname kost € 20,- (€ 17,- voor NTFU-leden)
  • Inschrijven kan via: www.hollandclassic.nl en voor de late beslissers ook op de dag zelf op het terrein.
Terug naar overzicht Vind jouw Unieke Sport

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×