Direct door naar content

Zweetdruppels bij werkbezoek korfbalteam Special Sport Sparta!

Zweetdruppels bij werkbezoek korfbalteam Special Sport Sparta! afbeelding nieuwsbericht
28 februari 2018

Hoog bezoek voor de Special Sportgroep Sparta, onderdeel van korfbalvereniging Sparta Nijkerk! Gemeenteraadslid Harke Dijksterhuis bezocht met de fractie ChristenUnie-SGP dit team waar mensen met een beperking kunnen korfballen. Dat bleef niet bij luisteren, er werd ook samen getraind! Tijdens een wedstrijdje ging het er fanatiek aan toe. In beide korven werd veel gescoord, maar er werd vooral ook veel gelachen.

Aangepast sporten in de lift
Harke Dijksterhuis is blij dat steeds meer verenigingen ruimte bieden aan mensen met een beperking. “Het aangepast sporten in Nijkerk zit in de lift. Dit vergt wel de nodige inspanning van besturen, trainers en leden. Sportaanbieders als de Atletiek vereniging Nijkerk, Nautilus Health Club, Club Rebel, NSC Voetbal en Gymnastiek- en Dansvereniging Hellas in Hoevelaken laten zien dat het kan. Zij leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de integratie en gezondheid van mensen met een beperking. Als ChristenUnie-SGP vinden wij dat, zeker in dit Gelderse jaar van het aangepast sporten, erg waardevol. Alle complimenten ook voor het vele goede werk wat hier door Nijkerk Sportief en Gezond wordt verricht”.

Doe ook mee met korfbal!
Na afloop was er nog een duidelijke hartenkreet van één van de deelnemers: “We kunnen bij ons team nog best een aantal extra sporters gebruiken. We trainen in de winter binnen, elke dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur. Als we straks weer buiten trainen dan is dat een uurtje later”. Meld je dus aan bij dit leuke team!  

Foto: Harke Dijksterhuis (midden, blauw shirt) tussen de Special Sport groep van Sparta. (Beeld:Arjen Gerritsma/Graphic Sound)
 

 

Terug naar overzicht Vind jouw Unieke Sport
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×