Direct door naar content

Handbikers Team Capital Reade bedwingen berg van 20 km bij Handbike Battle!

Handbikers Team Capital Reade bedwingen berg van 20 km bij Handbike Battle! afbeelding nieuwsbericht
18 juni 2018

Onze ambassadeur Linda van Vliet begeleidt diverse aangepaste sporters. Op 14 juni deed zij met negen deelnemers van Team Capital Reade mee aan een bijzonder evenement, de Handbike Battle. “Daarbij gaan revalidanten van twaalf revalidatiecentra in Nederland de battle met elkaar aan door een berg in Oostenrijk te beklimmen in een handbike. Een berg van 20 km met 1000 hoogtemeters, gekkenwerk om op armkracht te doen! Ik ga al zes jaar mee en ieder jaar doen er meer handbikers aan mee.”

Een battle met jezelf
Linda van Vliet vertelt dat de Handbike Battle naast een wedstrijd ook een battle is met jezelf. “De deelnemers overwinnen angsten en de (in gedachten) onmogelijkheden die een handicap met zich mee brengt. Vandaar dat ik dit jaar ook met veel enthousiasme deelnemers van ons team van Reade heb getraind. En ik ben er trots op dat alle negen deelnemers van Team Capital Reade zijn gefinisht! Zelf was ik buddy van Piotr, een jonge man die bij een ongeluk twee jaar geleden een hoge dwarslaesie opliep en daarbij verlamd raakte aan zijn benen en een verminderde armfunctie over hield. Zonder elektrische ondersteuning of fysieke hulp van ons heeft hij deze beproeving in 6 uur weten te volbrengen. Diep respect!”

Zelf omhoog met de handbike
De trainer en coach besloot ook zelf te proberen hoe het is om deze prestatie op armkracht te doen. “Daarmee zamelden we geld in voor een nieuwe handbike voor ons revalidatiecentrum. Gecoacht door een van de deelnemers (die dus nog een keer omhoog ging!) en een buddy lukte het om de 1000 hoogtemeters te overbruggen. Wat een immens gaaf gevoel en wat ontzettend zwaar!” 

Terug naar overzicht Vind jouw Unieke Sport
×

Zoeken

De website wordt doorzocht