Direct door naar content

CROWDFUNDING VOOR HULPMIDDELEN

JE EIGEN BIJDRAGE CROWDFUNDEN

Crowdfunding voor je eigen bijdragen

Kies je ervoor om je eigen bijdrage te crowdfunden, dan kun je dit binnen Mijn Uniek Sporten aangeven bij de betreffende stap. Daarna zetten wij direct je persoonlijke crowdfundingpagina live, waardoor donateurs gelijk al geld aan jouw actie kunnen doneren.

Je persoonlijke crowdfundingpagina
Op je persoonlijke pagina plaats je berichtjes, foto’s en video’s over jouw actie voor jouw hulpmiddel. Als het interessant en relevant is voor potentiële donateurs, zet het erop! En deel je pagina met anderen.

Toolkit met inspiratie en tips
Om je te helpen donateurs te werven, hebben we een handige toolkit voor je samengesteld. Onder andere met voorbeeldtekstjes ter inspiratie voor berichtjes op je crowdfundingpagina of social media. En je vindt er slimme tips om van je actie een succes te maken.

DUUR VAN JE PROJECT

35 dagen om je eigen bijdrage op te halen
Zodra jouw crowdfundingactie live staat, heb je 35 dagen om je eigen bijdrage op te halen. Uit ervaring weten we dat een relatief korte periode het beste werkt. Dan houd je de vaart en energie erin.

GESLAAGD. YES!

Jouw actie is geslaagd als je binnen de afgesproken termijn je eigen bijdrage hebt opgehaald. Hiermee heb je de financiering voor je sporthulpmiddel helemaal rond.

De uitbetaling
Het bedrag dat je hebt opgehaald met jouw crowdfundingactie, storten we samen met het bedrag dat Uniek Sporten Hulpmiddelen je heeft toegekend door op de rekening van de leverancier die jouw sporthulpmiddel levert. Let op: krijg je nog een vergoeding vanuit de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV, zorg er dan voor dat dit wordt overgemaakt naar de leverancier.

Updates voor donateurs
Geen beter nieuws dan goed nieuws. De donateurs die jou hebben gesteund, horen graag dat je genoeg geld hebt opgehaald en je crowdfundingactie daarmee geslaagd is. Stuur ze een update en vertel wat de volgende stappen zijn. Plaats bijvoorbeeld een berichtje als je sporthulpmiddel geleverd wordt. Dat vinden ze leuk om te horen.

NIET GESLAAGD. ZONDE!

Jouw actie is niet geslaagd als je niet binnen de afgesproken termijn je eigen bijdrage hebt opgehaald. De financiering van je sporthulpmiddel is daarmee helaas niet rond.

Giften worden teruggestort
Heb je te weinig geld opgehaald om je actie te realiseren, dan worden de giften van je donateurs binnen vijf dagen teruggestort op hun rekening

Laat je niet kisten
Jammer dat jouw actie niet is geslaagd. Maar laat je niet weerhouden om in de toekomst een nieuwe hulpmiddelen aanvraag te starten. Wij doen ons best om jou zo veel en goed mogelijk te ondersteunen.

Heb je een vraag over crowdfunding

Kijk eerst bij Veelgestelde vragen en richtlijnen. Heb je nog steeds een vraag? Neem dan contact met ons op. Wil je weten hoe crowdfunding voor donateurs werkt? Kijk bij Voor donateurs.