Direct door naar content

Voor donateurs

 

Uniek Sporten Crowdfunding

Je geeft plezier, ontspanning en zelfvertrouwen

Na het sporten voel je je altijd lekkerder dan ervoor. Je krijgt er goede energie van. Dat gun je iedereen. Iedereen moet kunnen genieten van sporten en bewegen. Sport staat voor plezier, ontspanning en lol maken. Maar ook voor diepgaan en jezelf verbeteren. Door sporten en bewegen leren mensen met een beperking nieuwe vaardigheden. En verleggen ze grenzen. Het zorgt voor een goed gevoel. Voor zelfvertrouwen. Met jouw donatie draag je daaraan bij. Top!

Doneren is supersimpel

Binnen drie minuten heb je een donatie gedaan. Kleine moeite, groot plezier. Het werkt als volgt:

  1. Je kiest een project

  2. Je kiest een bedrag

  3. En je doneert

Kijk welke mooie en waardevolle projecten je kunt steunen.                                 

Jouw donatie

Geef wat je wilt
Voor alle projecten op Uniek Sporten Crowdfunding geldt, dat je elk gewenst bedrag kunt doneren.

Veilige betaling
Jouw betaling wordt afgehandeld door Buckaroo. Dit gebeurt in een veilige omgeving via iDEAL.

Tijdelijk geparkeerd
Jouw donatie wordt tijdelijk geparkeerd bij Fonds Gehandicaptensport, dat Uniek Sporten heeft gelanceerd. Fonds Gehandicaptensport keert het geld uit aan de crowdfunder als het project slaagt.

We vragen geen fee
Na aftrek van transactiekosten die we in rekening moeten brengen, gaat 100% van jouw donatie naar het project dat je steunt.

Geslaagd. Yes!

Het project is geslaagd als de crowdfunder het totale streefbedrag heeft opgehaald. Of als hij of zij 80% of meer heeft opgehaald en kan aantonen dat daarmee het project alsnog gerealiseerd kan worden.

Je krijgt een update
Als er genoeg geld is opgehaald en ‘jouw’ project geslaagd is, krijg je een update. De crowdfunder bedankt je hartelijk en vertelt wat de volgende stappen zijn.

Beloftes worden ingelost
Heeft de crowdfunder een tegenprestatie belooft voor jouw steun? Je hoort snel hoe hij of zij dit gaat aanpakken. Hou je mail in de gaten of kijk voor een berichtje op de crowdfundpagina.

Verantwoording van het project
Met het geld dat is opgehaald, realiseert de crowdfunder het project. Hij of zij neemt je mee in het proces. Op de crowdfundpagina kun je precies zien waar het opgehaalde geld aan is besteed.

Je gift is aftrekbaar van de belasting
Als het project dat je steunt geslaagd is, is je gift definitief geworden. En kun je het aftrekken van de belasting.

Niet geslaagd. Zonde!

Het project dat je steunt is niet geslaagd als de crowdfunder minder dan 80% heeft opgehaald. Of als hij of zijn tussen de 80% en 100% heeft opgehaald maar niet kan aantonen dat daarmee het project alsnog gerealiseerd kan worden.

Jouw donatie wordt teruggestort
Lukt het niet om genoeg geld op te halen, dan is het project niet geslaagd en krijg je binnen vijf werkdagen jouw donatie teruggestort op je rekening.

Overweeg een alternatief
Het is jammer dat ‘jouw’ project niet gerealiseerd kan worden. Gelukkig kun je meer projecten steunen die sporten en bewegen voor mensen met een beperking bevorderen. Kijk hier voor alle projecten.

Je kunt ook meerdere projecten steunen

Een project steunen voelt goed, horen we vaak. Je kunt ook meerdere projecten steunen. Dan maak je meer mensen gelukkig. Kijk hier voor alle projecten.

Heb je een vraag over Uniek Sporten Crowdfunding?

Kijk eerst bij veelgestelde vragen. Heb je nog steeds een vraag? Neem dan contact met ons op.