Direct door naar content

Over Uniek Sporten Hulpmiddelen

Sporten en bewegen mogelijk maken mét een sporthulpmiddel

Uniek Sporten Hulpmiddelen
Iedereen in Nederland moet kunnen sporten en bewegen. Ook als je daar een rugbyrolstoel, armprothese of ander sporthulpmiddel bij nodig hebt. Vanzelfsprekend is het nog lang niet. Dat moet veranderen. Sporten en bewegen met een beperking moet net zo normaal worden als sporten en bewegen zonder beperking. Daar maken we ons sterk voor. Dat doen we met bevlogen mensen, uithoudingsvermogen en onder meer Uniek Sporten Hulpmiddelen.

Dat is hard nodig. In de praktijk blijkt dat mensen die een sporthulpmiddel nodig hebben om te sporten en bewegen daar vaak geen vergoeding voor krijgen. Of maar een deel. Voor velen is dat de reden om af te haken en niet te gaan sporten. Daar nemen we geen genoegen mee. Vandaar dat we met steun van het ministerie van VWS Uniek Sporten Hulpmiddelen hebben opgezet. Iedereen die een sporthulpmiddel nodig heeft om te sporten en bewegen, kan voor de financiering daarvan een beroep op ons doen.

Uniek Sporten Hulpmiddelen is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport
Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk voor 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking. Het Fonds wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om structureel en dichtbij huis te sporten. Dat kan alleen als de sportinfrastructuur voor sporters met een beperking gelijkwaardig is aan het reguliere sportaanbod. Dat is ons doel en in 2030 moet dit gerealiseerd zijn. Fonds Gehandicaptensport beschikt over een ANBI-status en CBF-keurmerk. We zijn een door de overheid erkend goed doel.

We werken samen aan de normaalste zaak van de wereld
NOC*NSF, de Nederlandse Loterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn onze partners van Uniek Sporten. Iedereen draagt op zijn manier bij aan ons gemeenschappelijke doel; sporten met een beperking de normaalste zaak van de wereld maken. Ook partner worden? Jan Knaap vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Bel Jan op 06 - 54 91 89 20 of mail naar jan@fondsgehandicaptensport.nl.

Programma van:

Partners: