Direct door naar content

Biografie Dianne Vugts

Gast ONBEPERKT podcast

Dianne Vugts omschrijft zichzelf als “aanjaagster en ervaringsdeskundige. Temperamentvol, verbindster, doorzetter en iemand die nooit haar droom opgeeft.”

Wie haar verhaal in de Nederlandse media heeft gezien of gelezen, zal die samenvatting zeker herkennen. Dianne kwam het afgelopen jaar namelijk in het nieuws door een rechtzaak om haar droom waar te maken: een sportprothese om te kunnen hardlopen.

Ze was altijd sportief geweest en dat wilde ze na de amputatie van haar been ook blijven. De Vlijmense wilde weer gaan hardlopen en had daarvoor een sportprothese nodig, maar haar zorgverzekeraar wilde dat sporthulpmiddel niet betalen. Die beslissing van haar verzekering vocht Dianne met succes aan bij de rechter: zij werd in het gelijk gesteld. Daarmee liet ze gelijk haar doorzettersvermogen zien, wat ze overigens niet alleen voor zichzelf doet.

Ze is een echte ‘aanjaagster’ voor een betere behandeling van sporters met een beperking. Dat blijft niet onopgemerkt, want onlangs kreeg ze een uitnodiging van de minister van Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder om eens te praten met elkaar.  

Programma van:
Partners: