Direct door naar content

Bankdrukken met een beperking

Bankdrukken is een oefening uit het bodybuilden en fitness waarbij je een flink gewicht moet overwinnen. Bankdrukken vormt de basisoefening om je borstspieren te oefenen. Je doet deze oefening liggend op een bank, in je handen heb je een grote stang vast met aan de uiteinden twee (zware) gewichten, dit wordt ook wel een barbell genoemd. Het is de bedoeling dat je de barbell boven je borst naar boven duwt en weer naar beneden laat zakken tot zo’n twee centimeter boven je borst, daarna stoot je de stang weer omhoog. Je doet deze oefening vaak met herhalingen van bijvoorbeeld 6, 8 of 12 keer. Tussen elke uitvoering laat je je spieren even rusten. Je traint hiermee niet alleen je borst, maar ook je triceps, schouders en je rug.

Bankdrukken is ook een paralympische sport voor sporters met een hersenaandoening, dwarslaesie of amputatie in het onderlichaam. Bankdrukken wordt vaak als onderdeel in een fitness routine gedaan. Wil je beginnen met fitness? Voordat je met zware oefeningen zoals bankdrukken begint kun je het beste advies vragen aan de trainers of je fysiotherapeut over welke oefeningen en zwaarte van gewichten het beste geschikt zijn voor jouw lichaam! Ze kunnen je helpen aan een trainingsschema waarbij je bijvoorbeeld steeds zwaarder leert bankdrukken.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor bankdrukken bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR BANKDRUKKEN

Programma van:
Partners: